Moped Endurance Cup - Dvotočkaši ponovo u akciji

Sve je spremno za drugu trku mopeda koja se ovog puta održava van prestonice, i to u Kuli

Moped Endurance Cup je izazvao veliko interesovanje kod ljubitelja dvotočkaša. Prva trka ove više nego zanimljive manifestacije vožena je 29. jula na stazi Kart moto centra Ada Huja u Beogradu i zabeležila je neverovatnu posećenost. Trideset i dve ekipe sa po tri vozača pojavilo se na prvoj zvaničnoj trci, ali je usled kvarova 29 ekipa uspelo da startuje trku. Većina timova je svoje mopede dovezla do cilja.

Trka zakazana na Motodromu Kula

Druga trka kupa vozi se na stazi Motodroma Kula u istoimenom vojvođanskom gradu. Najbrži mopedisti koji uživaju u ljutim četvoročasovnim borbama sastaju se u noći između 19. i 20. avgusta. Start trke planiran je za 23 časa, dok treninzi kreću već od 20 sati. Ovog puta se očekuje još veći broj ekipa koje će se za start u trci morati kvalifikovati kroz kvalifikacione treninge. Na žalost, ekipe koje se ne nađu u 30 najbržih moraće da se bolje pripreme za treću trku.

Još tri trke do kraja sezone

Koncept trka izdržljivosti je veoma zanimljiv i do sada ne viđen u Srbiji. Tri vozača smenjuju se na jednom mopedu tokom četiri časa, koliko trka traje. Tokom drajverisanja na stazi vozačima i timovima dozvoljene su sve popravke na mopedima, kao i dolivanje goriva. Pravo učešća u trci imaju komercijalni mopedi zapremine do 50ccm sa automatskim menjačem, a kao što je i očekivano najbrojniji su vozači Tomos Automatika. Nakon Kule, do kraja sezone voziće se još tri trke.

Makina.rs i Bublle free raceing team

Naš portal je u sponzorskom pulu Bublle free raceing team i nadamo se najboljem rezultatu za razliku od prethodne trke. Pored nas, ovaj tim na besnim dvotočkašima podržale su još i firme Press Code, Auto servis Ćurčić BMW, IED, Bianco hemijsko čišćenje, Profi Print, Forma Auto delovi i Moon Suši bar.

Naš tim na Ada Huji nije imo sreće za prvi krug takmičenja. Već na samom treningu našoj ekipi su na mopedu pukle karike! Razočarenje je bilo veliko. Međutim, popravili smo ljutu guju i krećemo za Kulu. Nadamo se da ćemo ovoga puta imati više sreće.

Pozvani ste!

Komentari(0)

sortiraj