Mobilna aplikacija Cultural places za posetu Beogradskoj tvrđavi

Nova, unapređena mobilna aplikacija Cultural places za posetu Beogradskoj tvrđavi predstavljena je juče i od sada je dostupna svim korisnicima pametnih telefona

    foto: Beogradska tvrđava
    Podeli
Ova aplikacija nudi najsavremeniji način upoznavanja sa istorijom i spomeničkim nasleđem! Mobilna aplikacija obezbeđuje raznovrstan i sveobuhvatan način informisanja o značaju kulturnog nasleđa Beogradske tvrđave, pa će posetioci na jednostavan i brz način biti upoznati sa zanimljivim pričama o 29 lokacija na tvrđavi.

Osim fotografija i tekstova o značajnim mestima na tvrđavi i istorijskim podacima, aplikacija nudi i audio-zapise. Sve predstavljene tačke podeljene su u tri segmenta, baš kao i sam kompleks, radi lakšeg snalaženja, i to na Gornji grad, Donji grad i park Kalemegdan. Na ovaj način se skreće pažnja na sve objekte, lakše se pronalaze na prostoru Beogradske tvrđave pomoću digitalnih mapa na platformi, a sam sadržaj je dostupan kako domaćim tako i stranim posetiocima.

Aplikacija je dostupna na šest jezika - srpski, engleski, nemački, ruski, kineski i turski. Svaki posetilac može lako preuzeti mobilnu prezentaciju sa aplikacija Google play ili App Store i na taj način sebi obezbediti besplatan audio-vodič za Beogradsku tvrđavu.

Komentari(0)

sortiraj