Mercedes GLB - Prijatelj velike porodice

Model GLB prvo je kompaktno vozilo iz Mercedesa koje nudi treći red sedišta. Predviđena su za osobe čija visina ne prelazi 1,68 metara. U prodajne salone dolazi krajem godine

    foto: Mercedes-Benz
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>




Novi Mercedesov model proizvodi se u Meksiku, kao i u Beijingu za potrebe kineskog tržišta. Model GLB prvo je kompaktno vozilo iz Mercedesa koje nudi treći red sedišta, sa dva dodatna individualna. Predviđena su za osobe čija visina ne prelazi 1,68 metara i pružaju veoma komfornu količinu prostora.

Zapremina prtljažnika od 560 do 1755 litara

U novi GBL moguće je postaviti do četiri dečija sedišta. Komforni detalji u trećem redu uključuju dva držača za čaše između sedišta kao i dva odeljka za sitnice s gumiranim uloškom u prtljažnom prostoru sa leve i desne strane prtljažnog prostora, od kojih svaki poseduje po USB port. Sedišta se mogu spustiti tako da budu u ravni sa utovarnom površinom kako bi se povećao prtljažni prostor. Kapacitet prtljažnika iznosi od 560 do 1755 litara. Dugačak je 4,63 metara, širok je 1,83, a u visinu se proteže na 1,65, a međuosovinsko rastojanje je 2,82 metara.

Osveženi agregati

Novi GLB svoje poverenje za pogonske agregate poverio benzinskim i dizel motorima sa četiri cilindra koji su potpuno osveženi za lansiranje ovog kompaktnog modela. U poređenju sa prethodnim generacijom, ove agregate karakterišu značajno povećana snaga, efikasnost i smanjena emisija izduvnih gasova. Ključni motor za vozila sa benzinskim pogonom je agregat M 282 sa radnom zapreminom od 1.33 litara u modelu GLB 200. Ovaj motor poseduje isključenje cilindara za efikasniji rad u režimu rada sa delimičnim opterećenjem. Do stotke stiže za 9,1 sekundu, a maksimalnu brzinu isteruje na 207 km/h. Agregat je uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem.

GLB 250 dolazi i u verziji 2.0 sa motorom snage od 224 KS, a agregat je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem. Do stotke stiže za odličnih 6,9 sekundi, a papučica gasa ide do brzine od 236 km/h. Ispod haube upakovani su i dizelaši GLB 200d koji dolazi sa dvolitarskim agregatom od 150 i 190 KS. Do 100 km/h stiže za devet sekundi, i maksimalnom brzinom od 204 km/h. Dostupan je sa pogonom na sve točkove. Svi dizelaši upareni su osmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Komentari(0)

sortiraj