Mercedes EQS predstavljen medijima u Srbiji

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz i smart vozila, organizovala je obuku za medije za novi potpuno električni model EQS

    foto: Mercedes
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Iskusni treneri iz Mercedes-Benz trening centara, predstavili su prisutnima sve novine u portfoliju brenda Mercedes-EQ, kao i konkretne napredne tehnologije koje se po prvi put primenjuju upravo na modelu EQS. EQS je prva, potpuno električna luksuzna limuzina brenda Mercedes-EQ. To je prvi model zasnovan na modularnoj arhitekturi vozila za luksuzna električna vozila. Spajajući tehnologiju, dizajn, funkcionalnost i povezanost, EQS oduševljava i vozače i putnike.

Sa dometom do 770 km (prema WLTP), pogonski sistem EQS-a ispunjava zahteve napredne limuzine u segmentu S-Klase. Veliki domet omogućen je i zahvaljujući aerodinamičnim performansama automobila. EQS je najaerodinamičnije serijsko vozilo na svetu, sa koeficijentom otpora od neverovatnih 0,20.

EQS kombinuje sofisticiranost, održivost, visoku tehnologiju i stil kao nijedan drugi automobil. MBUX Hyperscreen je apsolutni vrhunac u unutrašnjosti. Udubljeni ekran pruža se ispred putnika od levog do desnog A-stuba. Tri ekrana ispod staklenog poklopca se neprimetno spajaju u jedan i stvaraju potpuno nov način interakcije između putnika i tehnologije.

EQS je dizajniran sa idejom održivosti. On prevazilazi vožnju sa nultom emisijom - vozila se proizvode u Nemačkoj na potpuno CO2-neutralnoj osnovi, i koriste se materijali koji štede resurse, kao što su patosnice napravljene od recikliranog materijala. Stoga, potpuno novi EQS nije samo impresivno vozilo, on predstavlja posvećenost održivom i boljem svetu.

Osnovni EQS 450+ ima pogon na zadnjoj osovini. Raspolaže motorom od 329 KS i 568 njutnemtara, što limuzinu mase 2.480 kilograma do sto kilometara na čas lansira za 6,2 sekunde. Snažniji EQS 580 4MATIC ima motor i na prednjoj i na zadnjoj osovini, sa ukupnih 516 KS i 855 njutnmetara obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za 4,3 sekunde. Početna cena za model EQS 350 je od 95.700 evra.

Komentari(0)

sortiraj