Ljubitelji i vlasnici Renault 4 ispred Kombank Arene

U nedelju, 17. septembra, biće održan skup ljubitelja popularnog četvorotočkaša Renault 4. Posle izložbe, vlasnici ovih ljutih mašina kreću svoj defile kroz grad

Klub Reno 4 Srbija organizuje okupljanje povodom velikog jubileja - 10 godina postojanja! Memorijalno okupljanje “Čika Raša 2017” biće održano u Beogradu, sa početkom u 9 časova na parkingu ispred Beogradske Arene.

-Ovom prilikom želim da pozovem sve ljubitelje ove marke automobila, kao i vlasnike da dođu na skup i uveličaju ovaj mali jubilej. Svi su više nego dobro došli kako bi proslavili prvih deset godina Kluba Reno 4 Srbija. Okupljanje vozila će se odrzati već standardno u 9 časova ispred Kombank Arene, sa strane auto-puta. Posle toga, napravićemo mali defile kroz grad, a onda krećemo ka kampu Dunav, gde se već godinama tradicionalno okupljamo. Poenta je da mi ovo, kao i sva ostala okupljanja, pravimo zbog ljudi, druženja, smeha, dobre zabave, sećanja na neke lepše trenutke. Apsolutno su svi dobrodošli na okupljanje - kaže za www.makina.rs Nemanja Ivanović, organizator ovogodišnjeg skupa.

Klub Reno 4 Srbija je nastao 2007. godine od strane entuzijasta zaljubljenih u najprodavaniji Renaultov model ikada - malog diva, pobednika vremena.

- Ideja je bila da se na jednom mestu okupe svi vlasnici "četvorke" i da kroz druženje pomognemo jedni drugima u reševanju problema, pronalaženju delova, kao i da uživamo okruženi istomišljenicima. Kako je vreme prolazilo broj članova se uvećavao i probijao granice Srbije, pa tako danas na okupljanja dolaze ljudi iz cele bivše SFRJ, pa čak i iz okolnih zemalja. Godišnje se održavaju tri zvanična okupljanja, a po dogovoru organizujemo i takozvana nezvanična - objašnjava Ivanović.

Četvorka obeležila istoriju

Automobil Renault 4 je obeležio celu jednu epohu, a i dan-danas se može naći na našim putevima. Njegova izdržljivost donela mu je razne laskave epitete poput „pobednika vremena” ili „lend rovera za siromašne”. Pojedini su ga zvali i „šalterom” zbog načina otvaranja prozora, a menjač brzina kišobranom.

Nastao je 3. avgusta 1961. godine. Za 32 godine proizvodnje u 16 zemalja sveta ovaj model je prodat u više od osam miliona primeraka, tačnije 8.135.424 modela je sišlo sa proizvodnih traka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom ikada. Godine 1992. je u Novom Mestu proizvedena poslednja serija od 1000 komada Renault-a 4. Ova oproštajna serija nosila je naziv "Bye Bye". Matična fabrika Ile Seguin u Billancourt-u zatvorena je 31. marta 1993. godine.

Komentari(0)

sortiraj