LG definiše budućnost veštačke inteligencije

Kompanija LG laboratorije će predvoditi evoluciju naprednih tehnologija veštačke inteligencije

    foto: LG
    Podeli
LG Electronics, kao globalni inovator, spremna je da definiše budućnost veštačke inteligencije (AI) za potrošače i preduzeća u godinama koje slede pokretanjem velikog AI istraživanja u Severnoj Americi u saradnji sa liderima akademskih institucija i start-up industrijom.

Ove nedelje obeležava se puštanje u rad nove LG laboratorije za istraživanje veštačke inteligencije u Kanadi, koja predstavlja nastavak proširene LG laboratorije u Santa Klari u Kaliforniji. Podržavajući viziju kompanije koja veštačku inteligenciju smatra ključem daljeg napretka, severnoameričke laboratorije unapređuju globalna istraživanja kompanije LG, zajedno sa AI laboratorijama u Južnoj Koreji, Indiji i Rusiji.

Pored toga, LG ulazi u novo istraživačko partnerstvo sa Univerzitetom u Torontu, koji je širom sveta poznat po stručnom mašinskom znanju i ekspertizi u sferi veštačke inteligencije, posebno u oblasti učenja.

-AI će na kraju uticati na živote svih ljudi, transformisati način na koji živimo, radimo i plaćamo. Ranije implementacije veštačke inteligencije u uređajima predstavljaju osnovu za pametne gradove budućnosti, pametne kuće, preduzeća, uređaje, sa mogućnostima kakve niko nije mogao da zamisli - rekao je dr I.P. Park, predsednik i tehnološki direktor kompanije LG.

On je istakao da će laboratorije u Severnoj Americi, kao i partnerstvo u istraživanju kompanije LG sa Univerzitetom u Torontu, igrati ključnu ulogu u razvoju tehnologija koje će definisati tu budućnost. U okviru svog petogodišnjeg multimilionskog istraživačkog partnerstva sa Univerzitetom u Torontu, LG će izgraditi svoju strategiju koja podrazumeva otvorenu platformu, otvoreno partnerstvo i otvorenu povezanost, kako bi proširio ekosistem veštačke inteligencije. Nova laboratorija iskoristiće stručnost istraživača sa Univerziteta u Torontu, koji će imati priliku da sarađuju sa američkim i kanadskim timovima na razvoju veštačke inteligencije. Dopunjujući ovaj rad, LG namerava da sarađuje i ulaže u nova američka start-up preduzeća.

MerikGertler, rektor Univerziteta u Torontu, smatra da je LG uzbudljiv novi partner za istraživanje veštačke inteligencije.

-Univerzitet u Torontu se raduje partnerstvu sa inovativnom globalnom kompanijom poput LG, dok naši istraživači nastavljaju da prevazilaze granice AI istraživanja. Prisustvo takvih multinacionalnih kompanija u našim inovativnim ekosistemima jača mogućnost za naš fakultet, studente i start-up kompanije koje se bave različitim disciplinama - rekao je Gertler.

Ponavljajući stav rektora Gertlera, dr Park je rekao: - AI rešenja zasnovana na dubokom učenju (deeplearning tehnologiji) izvršiće revoluciju naše interakcije sa svetom oko nas i ponuditi nove, besprekorne načine pomoću kojih koristimo kontekstualne podatke iz stvari poput biometrije, emocija, gestova i, naravno, glasa - Dr Park je objasnio koja su to tri glavna stuba LG strategije u vezi sa veštačkom inteligencijom.

-Prvi stub je sposobnost da vremenom dođe do evolucije, što bi značilo da ako više koristite naše proizvode, oni će se bolje razvijati i zadovoljiti vaše specifične potrebe. Drugi stub je mogućnost besprekornog i doslednog korisničkog iskustva u celom LG portfoliju proizvoda, od povezanih uređaja i televizora do povezanih automobila i smart telefona. Treći stub je otvorenost, a naša strategija jeste da pružimo najbolje AI iskustvo za LG korisnike, koristeći složene mogućnosti vodećih partnera širom ekosistema - naveo je dr Park.

Komentari(0)

sortiraj