​Lepa i bezbedna

Upadljive crte i niz novih detalja krase Hyundai Elantru. Nudi vodeće tehnologije zapakovane u spotrsku i visokokvalitetnu karoserijuKvalitet, tehnologija i lepota krase novu Hjundai Elantru. Ovaj četvorotočkaš predstavio se budućim vlasnicima upadljivim crtama, nizom detalja, kao i potpuno novim unutrašnjim prostorom. Kako navodi proizvođač, ovaj četvorotočkaš nudi motore koji postižu dovoljno snage kako bi probudili istinsku strast kod vozača.

Krase ga odlični dizel i benzinski agregat. Ima izbor za svačiji ukus, od ekonomičnog benzinskog motora 1,6 sa maksimalnom snage od 127 KS, kao i dizelašem 1,6 CRDI od 136 KS. Prate ih šestostepeni manuelni menjači. Prema fabričkim podacima, do stotke benzinac stiže za 10,1, a dizelaš za 11,6 sekundi.

Najveću brzinu na cajgeru ova Hyundaieva lepotica isteruje 200 km/h. Bilo koji motor da se izabere, svaki nudi savršen obrtni momenat i brzinu. Ukupna dužina ovog četvorotočkaša je 4,57 metara, širok je 1,8, visok 1,45, međuosovinsko rastojanje je 2,7 metara, dok je zapremina prtljažnika 458 litara.

Savremeni automobil

Bezbednost je prioritet kod ovog četvorotočkaša. Savremeni automobili bi trebalo da budu nastavak ličnosti vozača, a Elantra ispunjava zahteve savremenih “drajvera” visokim performansama i mnoštvom naprednih tehnoloških karakteristika koji su neprimetno integrisani u automobil. Elektronska kontrola stabilnosti (ESC) detektuje i smanjuje gubitak trakcije za vreme iznenadnog kočenja i skretanja. Automatskim kočenjem svakog točka pojedinačno i smanjenjem snage motora pomaže vozilu da održi stabilnost i kontrolu.

Kada krećete na uzbrdici ili nizbrdici, pomoć prilikom kretanja na usponu (HAC) privremeno održava kočionu snagu na točkovima da bi se sprečilo klizanje unapred ili unazad, kako bi dobili na vremenu i bezbedno ubrzali vozilo. Kada automobil koji vam prilazi otpozadi uđe u vaš mrtav ugao, BSD će to registrovati i upaliće se svetlo upozorenja na vašim spoljnim retrovizorima. U slučaju da vam je uključen migavac, oglasiće se takođe i zvučni signal. Sistem automatskog tempomata (ACC) održava podešenu brzinu vozila i na taj način vam omogućava da vozite rasterećeni bez pritiskanja papučice gasa.

Uredan i moderan enterijer

Elantra briljira i u pogledu urednosti. Prostran, udoban i savršeno dizajniran, enterijer je perfektno osmišljen. Ovaj automobil je dizajniran prema potrebama vozača. Ergonomska i intuitivna kontrolna tabla je nagnuta ka vozaču, u cilju optimalne kontrole, dok su prekidači grupisani prema nameni. Svojim elegantnim stilom, sportsko-dinamičnom linijom i mnoštvom funkcija, Elantra se usuđuje da ide dalje od onoga što se očekuje od automobila ove klase.

Od svoje široke prednje rešetke do veoma samouverenog izgleda, Elantra ima samopouzdanje i prefinjenost urbanog karaktera koji isijavaju iz svake njene linije. Izuzetni izgled Elantre nigde neće ostati neprimećen.

Možemo reći još za ovog četvorotočkaša da je vozilo za sigurnu i udobnu vožnju, lepe spoljašnjosti i još lepše unutrašnjosti, koji bi trebalo da pruži pravu slobodu i uživanje tokom vožnje.

Komentari(0)

sortiraj