Ledena šuma - Mesto susreta svih generacija u Novom Sadu

Šesta po redu manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 17. decembra 2021. godine do 16. januara naredne godine

    foto: LEDENA ŠUMA
    Podeli
Ledena šuma je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara meseca u Dunavskom parku, u Novom Sadu, a svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja preko sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Šesta po redu manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 17. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. godine a na programu nas u duhu prazničnih tradicija i dobre zabave očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta. U sastavnoj ponudi Ledene šume nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 m2 i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe, a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“- zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija kao i promociji vojvođanskih specijaliteta i zimskih delikatesa. Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija i da je posećuju kako klizači tako i oni koji to nisu, uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera, na projektu programom manifestacije, obuhvaćeni su sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31. decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima. Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, Ledena šuma će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama, koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce. Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije Ledena šuma održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.

Komentari(0)

sortiraj