Lagan, okretan i zabavan trotinet iz Seata

Seat eXS prvi put svetlost dana je ugledao na Smart City Expo Svetskom Kongresu koji je održan u Barseloni od 13. do 15. novembra gde su zainteresovani mogli da ga isprobaju

    foto: SEAT
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Električni trotineti su sve više popularni! Gradovi i dalje rastu, postizanje efiksne mobilnosti je postao glavni izazov za institucije i proizvođače automobila. Saobraćajni zastoji, nedostatak parking prostora i delovi grada sa smanjenjem emisije gasova su samo neki od dnevnih izazova sa kojima se vozači susreću svakodnevno. Ako na to dodamo i smanjenje broja onih ispod 30 godina koji žele da kupe automobil za 20% , jasno je da transport mora da se menja. Novi SEAT eXS powered by Segway je perfektna mokromobilna solucija za korisnike koji žele da se kreću gradom na efikasan i održiv način. Seat eXS se prvi put pojavio na Smart City Expo Svetskom Kongresu koji je održan u Barseloni od 13. do 15. novembra gde su zainteresovani mogli i da ga isprobaju.

Seat je posvećen električnoj urbanoj mobilnosti

Kao deo Easy Mobility strategije, zadatak marke je da izgradi i predstavi nova rešenja tržištu u okviru urbane mobilnosti. Seat je postigao strateški dogovor sa kompanijom Segway, jednom od vodećih kompanija za individualnu električnu mobilnost.

Segway je postao sinonim ponude bezbedne i ekološke električne mikromobilnosti na tržištu. Visoka tehnologija, efikasnost i održivost njihovih proizvoda su ključni faktori za ovo partnerstvo. Nakon akvizicije transportne robotike (start-up) Ninebot u 2015. godini, Segway je predstavio nekoliko mikro mobilnih solucija na tržištu. Ovim potezom, novi Seat eXS je dizajniran ekskluzivno od strane Seata za svoje korisnike, a odlikuje ga Segwayeva vodeća tehnologija koja se našla u platformi ES2 modela.

Ovo vozilo omogućava korisnicima da pokriju bilo koju preostalu udaljenost na putovanju, pri tom čak i nedostupnu automobilima. Zahvaljujući svojim velikim 8 inčnim točkovima lako se vozi, a prednja i zadnja suspenzija obezbeđuju jednostavno upravljanje. Baterija zajedno sa motorom omogućava kretanje do 25 km/h.

Težak samo 12,5 kilograma

Seat eXS je takođe opremljen prednjim i zadnjim LED svetlom i LCD ekranom, "cruise controlom” i zaštitom od krađe, prednjim i zadnjim amortizerima za udobniju vožnju, kao i tehnologijom povezivanja s mobilnim uređajem putem Bluetooth veze. Dodatna baterija može da poveća domet koji u tom slučaju iznosi 45 kilometara, u zavisnosti od uslova. Punjenje baterije je nešto manje od četiri sata, a maksimalna nosivost trotineta je 100 kilograma. Novi Seatov električni trotinet je težak samo 12,5 kilograma.

Prodaja od narednog meseca

Seat eXS naći će se u prodaji sledećeg meseca u Španiji, Francuskoj, Nemačkoj i Austriji, po ceni od 599 evra. U ostatku Evrope bi trebalo da se pojavi početkom naredne godine.

Komentari(0)

sortiraj