Konkurs za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave

Javno preduzeće Beogradska tvrđava raspisalo je konkurs za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u 2019. godini

    foto: BEOGRADSKA TVRĐAVA
    Podeli
ЈP Beogradska tvrđava u okviru galerijske delatnosti za 2019. godinu, planira realizaciju 11 izložbi radova na papiru (crtež, grafika, akvarel, pastel, fotografija, kombinovane tehnike) i poziva zainteresovane umetnike, članove udruženja likovnih i primenjenih umetnika, kao i studente završne godine i master studija fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti, da dostave materijal za izlaganje radova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji za 2019. godinu.

Na konkurs se mogu prijaviti i umetnici koji su već izlagali u Stambol kapiji, ukoliko je prošlo minimum pet godina od prethodnog izlaganja u ovom prostoru. U galerijskom prostoru (dimenzija 6×4,5×2,5 metara) moguće je izložiti radove na 9 postamenata. Radovi moraju biti neuramljeni i izlažu se između dve table pleksiglasa (dimenzija 100 x 70 centimetara). Za konkurs je neophodno podneti prijavu koja sadrži kontakt podatke, profesionalnu biografiju (do 1000 karaktera) i koncept izložbe (do 800 karaktera), kao i vizuelnu dokumentaciju (5 fotografija radova).

Vreme dostavljanja konkursnog materijala je od 10. decembra 2018. godine do 20. januara 2019. godine, u prostorijama JP Beogradska tvrđava, Terazije 3/5, radnim danima od 9 do 15 časova. Dostavljene prijave razmotriće Umetnički savet Galerije.

Komentari(0)

sortiraj