Koncert operske pevačice Tamare Rađenović u Kolarčevoj zadužbini

Sopran, Tamara Rađenović održaće koncert 3. aprila ove godine u Kolarčevoj zadužbini

    foto: TOB
    Podeli
Tamara Rađenović živi i radi u Londonu odakle gradi svoju svetsku karijeru. Diplomirala na Kraljevskom Muzičkom koledžu u Londonu na odseku solo pevanje. Bila je jedna od osam studenata koji su odabrani među 1000 prijavljenih kandidata i prva sa Ex-Yu prostora i još uvek jedina koja je primljena na odsek solo pevanja na ovaj prestižni svetski muzički konzervatorijum.

Nagrađena je i stipendijom za master studije, ali u međuvremenu je već krenula sa razvojem karijere. Tamarinu ranu karijeru je obeležio rad sa planetarno poznatom operskom divom Monserat Kabalje. Primadona Monserat je lično dva puta odabrala Tamaru da nastupi u Auditorijumu de Zaragoza na njenim gala koncertima kada je imala 19 i 20 godina. Sa čuvenom divom Tamara je radila do kraja njenog života.

Iako mlada, Tamara je imala priliku da nastupa na raznim internacionalnim koncertima i festivalima u Španiji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama. Austriji, Engleskoj, Nemačkoj, Holandiji, Rumuniji, Mauricijusu, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori… Na koncertu u Beogradu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opere Figarova ženidba od Mocarta, Boemi od Pučinija, Lovci na bisere od Bizea, Faust od Gunoa, španske i italijanske pesme kao i klavirska dela od Debisija i Rahmanjina.

(TOB)

Komentari(0)

sortiraj