Škoda u punoj brzini na Sajmu automobila

Na Sajmu automobila u Beogradu Škoda brend premijerno je predstavio model Scala, SUV modele Kodiaq RS i Karoq Scout, kao i koncept studije Vision RS i Vision E

    foto: Dragan Stanimirović, Blagoje Marković
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>


Iz Škode se svakodnevno trude da što više napreduju u svim segmentima. Tako je trenutno i na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu! Za ovu automobilsku manifestaciju Škoda je pripremila više nego atraktivan nastup sa puno premijera.

Štand za desetku

Plan Škode je bio da se svim posetiocima na Sajmu automobila predstave modeli koji su po prvi put viđeni baš na ovom događaju. Pored dobro poznatih automobila kao što su Fabia, Rapid, Octavia, Superb i Kodiaq, srpskoj publici se predstavio i odlični model Scala, SUV Kodiaq i Karoq Scout, kao i concept Vision RS i Vision E. Pored sve popularnije Scale, publiku, kao i nas, očarao je četvorotočkaš Kodiaq RS u jarko crvenoj boji! Ova momčina ispod haube krije 2.0 bi-turbo agregat sa motorom snage od fantastičnih 240 KS i maksimalni obrtni moment od 500 Nm.

Aleksandra Đokić

Aleksandra Đokić, direktor marketinga Auto Čačak, kaže za makina.rs da je ovogodišnji Sajam automobila više nego odlična prilika da posle Ženeve posetioci u Srbiji vide fantastične premijere iz Škode.

-Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila pripremili smo niz popusta za našu gamu vozila. Potrudili smo se da u Beograd ekskluzivno izložimo vozila koja su bila u Ženevi. Na našem štandu posetioci su imali prilike da do 24. marta vide Vision E, a do kraja sajma mogu se upoznati i sa našim modelom Vision RS, sa kojim ćemo i zatvoriti ovogodišnji sajam. Ono što je najinteresantnije, pored ovih modela, iako se još uvek nije našla u prodaji, najveće interesovanje je trenutno za novu Škoda Scalu sa kojom možemo samo da se ponosimo. Kod nas će početi da se prodaje početkom juna meseca. Njena cena će biti od 12.900 evra - rekla je za makina.rs Aleksandra Đokić i dodala da Škoda Scala ima elegantan dizajn, kvalitetne materijale i visoku tehnologiju.

Škoda Scala

U kvalitet ovog novog Škodinog lepotana na četiri točka smo se uverili uživo na Škodinom štandu i sami. Sa novim karakterom, novom tehnologijom i novim imenom, Škoda Scala potpuno redefiniše segment kompaktnih automobila češkog Brenda. Nudi visok nivo aktivne i pasivne bezbednosti, full-LED farove i zadnja svetla, dosta prostora za putnike i njihov prtljag, kao i mnoštvo Simply Clever rešenja.

Nekoliko koraka napred

Pokretanjem modela Scala, Škoda je napravila nekoliko koraka napred u pogledu razvoja i pozicioniranja u segmentu kompaktnih vozila. Odličnom povezanošću, visokokvalitetnom opremom i izvanrednim materijalima, savršeno predstavlja sve vrednosti brenda. Scala je zato vrlo privlačna mlađoj ciljnoj grupi koja je fokusirana na dizajn i shvata važnost prostranosti koju pruža Škoda, najveći prtljažnik u segmentu i odličan odnos cene i kvaliteta.

Ovo je prvo Škoda vozilo u Evropi koje se proizvodi sa natpison ŠKODA na poklopcu prtljažnika umesto loga Brenda i izgleda više nego odlično. Novi enterijer zasnovan je na konceptualnoj studiji VISION RS. Kombinuje ergonomiju i emotivnost sa prostranošću tipičnom za Škoda automobile, kao i najvećim prtljažnim prostorom u segmentu. Baš kao i lajsne na prednjim vratima, instrument tabla sa ekranom osetljivim na dodir koji je pozicioniran u centru takođe oslikava visok kvalitet, uz površine sa novom strukturom. Prijatnu atmosferu stvara ambijentalo osvetljenje, tople nijanse i šavovi na presvlakama sedišta u kontrastnoj boji. Kao opcija, grejanje prednjeg vetrobranskog stakla i grejanje volana pružaju još više udobnosti.

Škoda Scala - Pogonski agregati

Tri 1.0-litarska ili 1.5-litarski TSI motor i 1.6-litarski TDI proizvode izlaznu snagu od 95 do 150 KS. Motor 1.0 G-TEC isporučuje snagu od 90 KS i dizajniran je tako da ga pokreće ekološki prihvatljiv prirodni gas (CNG). Ovaj motor će biti dostupan kasnije tokom godine. Pet efikasnih turbo motora, naravno, ispunjavaju standarde emisijeEuro 6d-TEMP. Sport Chassis Control je dostupna kao opcija - šasija pruža mogućnost prelaska sa „Normal“ na „Sport“ mod vožnje, i obrnuto.

Škoda Scala - Sistemi asistencije

Mnoge sisteme asistencije koje nudi ovaj model su nam već poznati iz višeg segmenta vozila. Opciona Side Assist funkcija pokazuje da li se vozilu nešto približava od pozadi kao i da li je vozilo u mrtvom uglu čak do 70 metara udaljenosti, 50 metara više od sistema za detektovanje vozila u mrtvom uglu. Adaptivni tempomat (ACC) koji se može koristiti pri brzini do 210 km/h, kao i Park Assist, je takođe opciona ponuda. Sistem za zadržavanje vozila u voznoj traci i Front Assist sa City Emergency Brake su deo standardne opreme.

Škoda Scala - Tehnologija i bezbednost

Scala je opremljena LED farovima i zadnjim svetlima kao standardnom opremom, full-LED verzije su dostupne kao opcija, i po prvi put u brendu Škoda. Ovaj automobil ima dinamičke zadnje indikatore pravca. Opremljen je sa čak devet vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk za kolena sa strane vozača i, po prvi put u segmentu, opcioni bočni vazdušni jastuci. U slučaju opasnosti od sudara, opciono je dostupan sistem zaštite putnika (Crew Protect Assist) koji automatski zatvara prozore i zateže pojaseve na prednjim sedištima.

Kod ovog četvorotočkaša Opcioni Virtual Cockpit ima ekran od 10.25 inča, najveći u segmentu. Infotainment sistemi treće generacije MIB modular infotainment matrix dolaze sa ekranom od 6,5 do 9,2 inča. Samostojeći ekran osetljiv na dodir je pozicioniran visoko na instrument tabli i stoga je lako vidljiv vozaču i suvozaču. Opciono Škoda Sound System ima subwoofer i deset zvučnika. Uz pomoć mnogo novih Škoda Connect mobilnih online usluga, automobil se može zaključati i otključati uz pomoć mobilnog telefona, a softver infotainment sistema ili mape se mogu ažurirati. Scala je uvek online zahvaljujući ugrađejoj SIM kartici sa LTE konekcijom.

Novi Škodin četvorotočkaš dolazi sa mnoštvom Simply Clever rešenja, uključujući, po prvi put u segment, električno otvaranje vrata prtljažnika sa Tip-To-Close funkcijom i uvlačenjem kuke za vuču, koja se može električno otpustiti ili sklopiti pritiskom na dugme u prtljažniku.

Komentari(0)

sortiraj