Škoda Slavia - Atraktivna limuzina upotpunjuje paletu projekta INDIA 2.0

Škoda Auto proširuje svoju ponudu limuzinom u A0 segmentu. Slavia je opremljena širokim spektrom bezbednosnih funkcija, naprednim infotainment sistemima i odličnim motorima

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Nakon uspešnog lansiranja SUV modela Kushaq, češki proizvođač automobila proširuje svoju ponudu limuzinom u A0 segmentu. Baš kao i Kushaq, Slavia je zasnovana na platformi MQB-A0-IN - varijanti modularne poprečne matrice Volkswagen grupe koju je Škoda Auto posebno prilagodila za Indiju. Platforma omogućava da limuzina bude opremljena širokim spektrom bezbednosnih funkcija, naprednim infotainment sistemima i jednim od dva moćna, ali efikasna TSI motora sa snagom od 115 KS ili 150 KS. Većina razvojnih radova obavljena je u tehnološkom centru u Puni.

Thomas Schafer

-Nakon uspešnog lansiranja modela Kushaq, sada preduzimamo sledeći korak u našoj proizvodnoj kampanji sa potpuno novom Slavia, proširujući naš asortiman modela kako bismo uključili limuzinu u veoma popularnom A0 segmentu. Novi model savršeno odgovara potrebama indijskih kupaca i dodatno će ojačati našu poziciju u zemlji pre nego što počnemo da izvozimo svoja vozila na druga ključna tržišta u razvoju - kaže Thomas Schafer, generalni direktor Škoda Auto.

Zac Hollis

-Ponudom modela Kushaq, kao i naše nove limuzine Slavia, naša linija sada uključuje dva napredna i neverovatno atraktivna vozila u brzo rastućem A0 segmentu. Sa prilagođenom MQB platformom koja pruža idealnu osnovu, i pošto su automobili razvijeni i proizvedeni lokalno, u skladu su sa željama i potrebama indijskih kupaca - objašnjava Zac Hollis, direktor brenda Škoda Auto India.

Indija će postati jedno od pet najvećih tržišta za kompaniju

Zajedno sa modelom Škoda Kushaq, nova Škoda Slavia stvara idealne uslove za realizaciju planova rasta Volkswagen grupe u Indiji. Grupacija ulaže ukupno milijardu evra u projekat INDIA 2.0 kako bi ojačala dugoročno prisustvo kompanija Škoda i Volkswagen u zemlji. Cilj je da se postigne kombinovani tržišni udeo od 5% za kompanije Škoda i Volkswagen do 2025. godine, u zavisnosti od razvoja tržišta i segmenta. Za kompaniju Škoda, ovo znači da će Indija postati jedno od pet najvećih pojedinačnih tržišta na svetu.

Naziv modela stvara direktnu vezu sa Škoda filozofijom Brenda

Ime Slavia gradi most između Indije i Češke Republike i odaje počast osnivačima kompanije Vaclavu Laurinu i Vaclavu Klementu. Godine 1896. počeli su da dizajniraju i prodaju sopstvene bicikle u Mlada Boleslav pod imenom Slavia, njihovi prvi motocikli usledili su 1899. godine. Čak i na početku 20. veka, ime Slavia je označavalo kvalitete kao što su pouzdanost, pristupačnost i inventivnost - atributi koji i danas karakterišu filozofiju brenda Škoda.

Odlični motori

Postoji izbor između dva moćna, ali efikasna TSI benzinska motora za Škoda Slavia. Početna varijanta, trocilindrični 1.0 TSI, proizvodi 115 KS, dok vrhunski, četvorocilindrični motor EVO generacije 1.5 TSI, isporučuje 150 KS. Obe jedinice ispunjavaju stroge indijske standarde o emisiji BS6 i dolaze sa šestostepenim manuelnim menjačem kao standard. Stop/Start tehnologija sa rekuperacijom je još jedna standardna karakteristika. Šestostepeni automatski menjač je dostupan kao opcija za 1.0 TSI, dok 1.5 TSI može biti opremljen sa sedmostepenim DSG.

Izdašna količina prostora

Nova Slavia kombinuje izdašnu količinu prostora za do pet osoba i kapacitet prtljažnika od 521 litar sa posebno elegantnim linijama nalik kupeu i kristalnim elementima tipičnim za brend Škoda. Nju karakterišu prednja i zadnja svetla koja su dostupna sa LED tehnologijom. Karakteristike hromiranog dizajna i dvobojne aluminijumske felne odgovaraju indijskim preferencijama. Štaviše, Škoda nudi novu Crystal plavu metalik boju ekskluzivno za ovaj model.

Idealan za indijske gradove

Sa svojim dugim međuosovinskim rastojanjem od 2.651 mm, uravnoteženim proporcijama i elegantnom siluetom, nova Slavia nudi savršen spoj elegancije i velike količine prostora koji je tipičan za Škoda modele. Sa širinom od 1.752 mm i visinom od 1.507 mm, automobil pruža adekvatan prostor u kabini za pet odraslih osoba. Sa dužinom od 4.541 mm i klirensom od 179 mm, SLAVIA je idealna za indijske gradove. Njegov kapacitet prtljažnika od 521 litar, najveći u segment, znači da je automobil savršeno prilagođen svakodnevnim potrebama porodice.

Prostrana unutrašnjost

Prostrana unutrašnjost ovog četvorotočkaša kombinuje Škoda klasični stil sa indijskim elementima. Limuzinu karakteriše najnoviji koncept dizajna enterijera evropskih modela sa samostojećim infotainment ekranom veličine do deset inča koji zauzima centralno mesto i ima nove, kružne ventilacione otvore. Boje, ukrasi i karakteristike udobnosti koje su standardne u specifikaciji Style vrhunske ponude savršeno su skrojene za indijsko tržište.

Komentari(0)

sortiraj