Škoda Motosport - Šampionska Reli sezona 2019 krunisana titulama

Dugu reli sezonu Škoda Motosport tim završava sa velikim uspehom. Misija završena, ostvareni su svi ciljevi koji su postavljeni u 2019. godini

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Škoda timovi su u 2019. osvojili pet FIA šampionskih titula i 23 titule širom sveta. Nakon što su Kalle Rovanpera i Jonne Halttunen osvojili titulu za najbolji tim u novoj WRC 2 Pro kategoriji na reli takmičenju u Velsu, Škoda Motosport zaokružuje sezonu osvajanjem WRC 2 Pro kategorije za najboljeg konstruktora na FIA World Rally Championship 2019. Centralni događaj ovogodišnje uspešne sezone je predstavljanje novog Fabia R5 evo automobila, koji debitovao na reli takmičenju u Portugaliji. Podsetimo se nekih.

MONTE CARLO

Početak sezone u novoj WRC 2 kategoriji nije bio najbolji za tim Kalle Rovanper i Jonne Halttunen koji su vozili Škoda Fabia R5 u bojama tima TGS. Tokom prve etape, Kalle je izgubio kontrolu prelazeći ledeni, snežno pokriveni zavoj i sudario se sa WRC automobilom koji je nekoliko trenutaka ranije doživeo istu sudbinu. Na kraju je uspeo da sa 84. mesta dođe do 2.mesta u novoj WRC 2 Pro kategoriji.

ŠVEDSKA

Drugi događaj svetskog prvenstva odveo je Škoda reli tim na sever Evrope. Ono što reli takmičenje u Švedskoj čini izuzetnim je to što je ovo jedini istinski zimski reli sa savršenim uslovima za talentovanog mladog Kallea Rovanpera.

ČILE

Ovo je prvi reli u sezoni na kojem je tim Kalle Rovanper i Jonne Halttunen zabeležio pobedu.

PORTUGALIJA

Svečana reli premijera nove Fabia R5 evo bila je na reli takmičenju u Portugaliji. Velika vrućina, oblaci prašine i krivudave staze bili su glavni test za unapređenu verziju reli automobila. Konačno, Škoda Motosport tim osvaja prva dva mesta u WRC 2 Pro kategoriji i RC 2 klasi. Pobedničkoj posadi Rovanpera i Halttunen pridružili su se, na drugom mestu, Jan Kopecky i Pavel Dresler, prošlogodišnji svetski prvaci u WRC 2.

ITALIJA

Na Sardiniji su obe ekipe nastavile sa odličnim performansama, kao i Škoda Fabia R5 evo. Zahvaljujući poboljšanom vešanju i još robusnijem dizajnu automobila, čak i u otežanim uslovima tople i prašnjave Sardinije, vozači su mogli da ubrzaju i uspešno prevaziđu sve probleme.

FINSKA

Početkom avgusta, nakon kraće pauze, svetska reli ekipa odlazi u Finsku na najbržu trku u sezoni prepunu epskih skokova. Kalle i Jonne su zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu u sezoni.

TURSKA

Reli Turska je bio borba za opstanak. Rovanper i Halttunen su probili punkt, izgubili su koncentraciju i automobil se prevrnuo. Fabia R5 evo je izdržala ovaj sudar. Češka ekipa Kopecky/Dresler takođe je doživele nezgodnu situaciju u toku vožnje, tako da su ovog puta Škoda reli ekipe zauzele drugo i treće mesto u WRC 2 Pro kategoriji.

VELIKA BRITANIJA

Reli takmičenje u Velsu je donelo ogromnu sreću Kalle Rovanperi, jer je postao najmlađi svetski reli šampion. Škoda reli tim je uspeo da savlada neprijatno klizavu stazu i zabeleži pobedu u WRC 2 Pro kategoriji.

ŠPANIJA

Reli takmičenje u Španiji je bilo veoma važno za Škoda Motosport tim, koji se i dalje borio za titulu u kategoriji konstruktora. Oba Škoda tima su na kraju uspela su da osvoje dovoljno bodova, a Škoda Motosport tim titulu u kategoriji konstruktora.

Komentari(0)

sortiraj