Škoda i prvenstvo u hokeju - Trideset godina zajedno

Trideset godina! Toliko dugo je Škoda glavni zvanični partner IIHF svetskog prvenstva u hokeju na ledu

    foto: ŠKODA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Krenite na “putovanje” u prošlost da biste pratili istoriju ovog partnerstva i saznali neke zanimljive činjenice na tom putu. Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu IIHF i Škoda partneri su od 1992. Godinu dana nakon toga, češki proizvođač automobila postao je glavni sponzor događaja, a logo sa krilatom strelicom se prvi put pojavio u središnjem krugu i na dresovima igrača. U to vreme, Škoda Forman je bio službeni automobil šampionata. Pre nego što ovogodišnji turnir počne, priuštite sebi malo zabave i nadamo se da ćete da naučite nešto novo.

Finska je zemlja domaćin ovogodišnjeg 85. IIHF svetskog prvenstva u hokeju na ledu, koje traje do 29. maja. Igre će se održati u Helsinkiju i Tampereu, a Škoda automobili će biti svuda - organizatori će koristiti vozni park od 45 potpuno električni automobila ENYAQ COUPE RS iV, ENYAQ iV, SUPERB iV i KODIAQ. Veliki žreb na ovogodišnjem šampionatu je novi ŠKODA, potpuno električni SUV, ENYAQ COUPE RS iV. I to nije iznenađenje! Finska, kao i druge skandinavske zemlje, je globalni lider u eMobilnosti, tako da će iV flota ovde kao kod kuće.

Od 2019. do 2020. godine udeo električnih automobila u novoregistrovanim automobilima u Finskoj porastao je sa jedanaest na osamnaest odsto, što ovu zemlju stavlja na peto mesto u svetu, prema VDA, nemačkom udruženju automobilske industrije. Samo Holandija (25 odsto), Švedska (32 odsto), Island (45 odsto) i Norveška (75 odsto) brže prelaze na eMobilnost. Škoda je odlučila da proslavi ovogodišnju značajnu prekretnicu u svom partnerstvu sa IIHF svetskim prvenstvom u hokeju na ledu kvizom, a za pobednike je u ponudi ulaznica za finale u Tampereu. Čak će im biti plaćeni put i smeštaj!

Da li ste znali...

-Najduži hokejaški štap na SP bio je dugačak 165 centimetara, što je više od visine novog modela ŠKODA FABIA (146 cm).

-Najbrži gol je postignut samo pet sekundi nakon početka utakmice.

-Dizajnerski ŠKODA tim prvi je dizajnirao trofej za najvrednijeg igrača u 2018.

-Najveća zabeležena brzina klizanja na svetskom prvenstvu u hokeju na ledu bila je 41.32 km/h.

-Pakovi su uglavnom napravljeni od gume, ali možda ćete biti iznenađeni kada čujete da je čađ još jedan deo njegovog inače tajnog sastava.

-2021. godine stadioni u Rigi bili su ispunjeni sa 15.000 „kartonskih navijača“.

Komentari(0)

sortiraj