Škoda Enyaq Sportline iV - Sportski i dinamičan

Škoda dodaje varijantu Sportline u svoj električni SUV asortiman. Spuštena sportska šasija, točkovi od 20 ili 21 inča i upečatljivi crni detalji karakteristični su za spoljašnjost i unutrašnjost

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Lansiranjem modela Škoda Enyaq Sportline iV, češki proizvođač automobila dodaje davno uspostavljenu varijantu modela novoj potpuno električnoj paleti SUV modela proizvedenoj u Mlada Boleslav. Crni detalji na karoseriji, veliki aluminijumski točkovi i spuštena sportska šasija pružaju ovom modelu samouveren izgled i ističu njegove dinamične karakteristike vožnje.

Sportska sedišta

Sportska sedišta s integrisanim naslonima za glavu, multifunkcionalnim trokrakim kožnim sportskim volanom i ukrasima s karbon efektima daju poseban ton unutrašnjosti. Na raspolaganju će biti tri varijante pogonskog sklopa za Enyaq Sportline iV. Enyaq iV 60 koji proizvodi 132 kW i Enyaq iV 80 s baterijom od 82 kWh koja isporučuje 150 kW i ima domet veći od 520 kilometara u WLTP ciklusu sa pogonom na zadnje točkove. Enyaq iV 80x ima dva električna motora kombinovane snage od 195 kW i pogon na sve točkove. Ova varijanta upotpuniće asortiman do kraja godine.

Dinamična vožnja

Sportline za brend Škoda ovaj dodatak nazivu modela tradicionalno znači sportski izgled i dinamičnu vožnju. Sa Enyaq Sportline iV Škoda predstavlja ovu varijantu modela u liniji svog prvog potpuno električnog SUV-a. Kupci će moći da biraju između tri opcije pogonskog sklopa. Električni motor modela Škoda Enyaq Sportline iV 60 s pogonom na zadnje točkove, proizvodi 132 kW i ima maksimalni obrtni moment od 310 Nm.

Odličan domet

Njegova baterija ima kapacitet od 62 kWh (58 kWh neto) i omogućava domet veći od 400 kilometra u WLTP ciklusu. Enyaq Sportline iV 80 opremljen je većom baterijom od 82 kWh (77 kWh neto) i može da pređe više od 520 kilometara u WLTP ciklusu. Njegov zadnji motor proizvodi 150 kW. Ova baterija je takođe ugrađena u Enyaq Sportline iV 80x. Zajedno s drugim električnim motorom, ovaj SUV ima pogon na sve točkove, ima izlaznu snagu od 195 kW i maksimalni obrtni moment od 425 Nm. Maksimalni domet ove varijante je više od 500 kilometara u WLTP ciklusu.

Izvrsna vozna dinamika

Kako navodi proizvođač, bez obzira na to da li ima pogon na zadnje ili na sve točkove, Enyaq iV može se pohvaliti visokim maksimalnim obrtnim momentom, koji je, zahvaljujući elektromotoru, dostupan odmah kada se dotakne papučica gasa. SUV stoga nudi izvrsnu dinamiku vožnje. To je posebno vidljivo na modelu Enyaq Sportline iV zahvaljujući sportskoj šasiji specifičnoj za model, koja je standardna. Spuštena je za 15 mm napred i 10 mm pozadi. Najveća brzina za sve tri varijante pogonskog sklopa je 160 km/h. Kvalitetni detalji dizajna ističu sportski izgled modela kako spolja, tako i u unutrašnjosti vozila. Varijanta Sportline s proizvodne linije će krenuti da silazi u glavnom pogonu u Mlada Boleslav, isto kao i Enyaq iV. To je jedina serija modela u Evropi koja se temelji na MEB platformi Volkswagen Grupe koja se proizvodi van Nemačke.

Sportska crna karoserija i full LED Matrix farovi

Mnogo Sportline crnih sjajnih detalja dizajna čini moćni Škoda Enyaq iV još dinamičnijim. Tome doprinose upečatljiva Škoda rešetka, okviri prozora, krovne šine i difuzor na zadnjem braniku, kao i Škoda natpisi i značke na vratima prtljažnika. Robustni bočni pragovi su u boji tela. Dolazi sa prednjim branikom specifičnim za model i Sportline značkama na prednjim bočnim stranama. Velike, 20-inčne Vega ili 21-inčne Betria aluminijumske felne naglašavaju samouveren izgled SUV modela, a obe varijante krasi ekskluzivni Sportline dizajn.

Posebna Design Selection opcija

Lansiranjem modela Enyaq iV, Škoda je predstavila novi koncept enterijera - Design Selection. Opcije enterijera su nadahnute modernim životnim okruženjem i koriste savršeno usklađene boje i materijale. Dizajneri enterijera kreirali su Design Selection specifičan za model Enyaq Sportline iV. Presvlake i krovne šine su pretežno crne boje. Instrument tabla presvučena je crnom sintetičkom kožom sa sivim kontrastnim šavovima i sadrži trake s carbon efektom, koje daju vizuelni akcenat, a mogu se naći i na oblogama vrata. Patosnice sa sportskim sivim ivicama u savršenoj su koordinaciji sa ostatkom enterijera.

Komentari(0)

sortiraj