Škoda Enyaq Coupe iV - Elektromobilnost u najelegantnijem obliku

Nakon uspešnog lansiranja modela Škoda Enyaq iV, Škoda Auto svom prvom potpuno električnom SUV modelu dodaje još emotivniju varijantu karoserije

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Škoda Enyaq Coupe iV s četvoro vrata odlikuje se elegantnim, kosim zadnjim delom. Njegov koeficijent otpora od 0,247 čak je niži od onog za Enyaq iV, što je već bilo sjajno, čime je Enyaq Coupe iV učinio efikasnijim i omogućio mu da pređe više od 535 kilometara u WLTP ciklusu kada je opremljen većom baterijom. Postoji izbor između dve veličine baterija i tri varijante snage sa pogonom na zadnje ili sve točkove. Baš kao i u modelu Enyaq iV, klasični nivoi opreme za unutrašnjost zamenjene su Design Selection opcijama. U tipičnom Škoda stilu, Enyaq Coupe iV može se pohvaliti prostranom unutrašnjošću i prtljažnikom od 570 litara.

Thomas Schafer

-S našim potpuno električnim predvodnikom Škoda Enyaq iV napravili smo sjajan početak na međunarodnim tržištima. Vozilo je odlično prihvaćeno od strane naših kupaca, a primljeno je oko 70.000 porudžbina. Početkom 2022. godine, unapredićemo ponudu modelom Enyaq Coupe iV. Ova varijanta našeg e-SUV modela još je emotivnija i predstavlja pravi dizajnerski vrhunac, zaokružujući ekskluzivnu ponudu našeg asortimana - rekao je Thomas Schafer, izvršni direktor Škoda Auto.


Kako navodi proizvođač, Škoda Enyaq Coupe iV izvrstan je dodatak Enyaq iV ponudi i nudi dinamičan automobil za kupce koji uživaju u aktivnom načinu života. S prostranošću za do pet osoba i prtljažnikom od 570 litara, odlično je vozilo za porodice. Za ovaj najnoviji model postoje tri varijante snage - Škoda Enyaq Coupe iV 60, Enyaq Coupe iV 80, obe sa pogonom na zadnje točkove, i Enyaq Coupe iV 80x sa pogonom na sve točkove. Zahvaljujući još boljoj aerodinamici od modela Enyaq iV i koeficijentom otpora od 0,247, kupe s četvoro vrata je efikasniji i, u varijanti s većom od dve dostupne baterije i pogonom na zadnje točkove, može preći više od 535 km u WLTP ciklusu. Karakteristika brzog punjenja, koja je standardna, osigurava brzo punjenje automobila. Centralni ekran od 13-inča je osetljiv na dodir i prava je atrakcija u unutrašnjosti.

Nova Škoda Enyaq Coupe iV ima još emotivniji dizajn od SUV varijante. Panoramski stakleni krov, koji je deo standardne opreme, blago se naginje prema zadnjoj strani od B stuba. Dužine od 4.653 mm i visine od 1.617 mm, coupé je četiri milimetra duži od Enyaq iV i jedan milimetar viši. Sa 1.879 mm širine i 2.765 mm međuosovinskim rastojanjem, oba modela su identična, dok je prtljažnik coupe varijante zapremine 570 litara gotovo jednak SUV verziji od 585 litara.

Snažan izgled

Velike aluminijumske felne dimenzija 19 do 21 inča naglašavaju snažan izgled automobila. Full LED Matrix svetla su opciona. Unutar njih svaki modul za duga svetla ima 24 LED diode, kojima se može pojedinačno upravljati i omogućava vozaču da uključi duga svetla u svakom trenutku bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. Full LED zadnja svetla takođe su opciona. Odlikuju se kristalnim dizajnom i karakterišu svetlosnu grupu i dinamičke indikatore pravca u karakterističnom obliku slova C. Kristalno lice, gde ukupno 131 LED dioda osvetljava poprečne letvice i vodoravne obloge upečatljive ŠKODA rešetke, još je jedna mogućnost za Enyaq Coupe iV. LED moduli Full LED Matrix farova za kratka i duga svetla, kao i dnevna svetla, stvaraju animirani efekat dobrodošlice.

Enterijer sa Design Selection opcijama

Škoda nudi inovativne Design Selection opcije i jasan izbor opcija dostupnih za enterijer modela Enyaq Coupe iV. Design Selection opcije su inspirisane modernim životnim okruženjem i zamenjuju klasične nivoe opreme. Stil, boje i korišćeni materijali ukusno su usklađeni. U svojoj osnovnoj konfiguraciji Design Selection „Loft“ predstavlja se kao moderan, prijatan i prilagođen porodici. Kombinacija sivih i crnih nijansi je bezvremenska. Održivi materijali dostupni su u drugim opcijama Design Selection. Presvlake za sedišta u Lodge Selection opciji, na primer, izrađene su od 40% prirodne vune sa oznakom kvaliteta kompanije Woolmark i 60% poliestera - svaka presvlaka je izrađena od 318 recikliranih PET boca. Kožna presvlaka sedišta u boji konjaka u ecoSuite Selection opciji je štavljena na ekološki prihvatljiv i održiv način korišćenjem ekstrakata maslinovog lista bez upotrebe hemikalija.

Ekran osetljiv na dodir od 13 inča i opsežan raspon standardne opreme

Centralno postavljen 13-inčni ekran osetljiv na dodir ključna je karakteristika unutrašnjosti. Može se personalizovati i pruža pristup infotainment sistemu, kao i svim funkcijama vozila. Na ekranu od 5,3 inča, Digital Cockpit informiše vozača o najvažnijim podacima, kao što su brzina, podaci o vožnji, navigacija i sistemi aktivne pomoći. Opcioni head-up ekran projektuje dodatne informacije - delimično koristeći augmentativnu realnost - na jasan način za vozača. Širok raspon standardnih karakteristika enterijera ovog modela uključuje dvozonski Climatronic, KESSY GO sistem bez ključa i LED ambijentalno osvetljenje. Njime se osvetljavaju ukrasne trake na vratima i ručkama vrata, kao i prednji i zadnji deo za stopala. Jasna struktura dostupnih izbora uključuje deset izbornih tematskih paketa, od kojih većina dolazi u osnovnoj i proširenoj Plus verziji. Odabrane pojedinačne opcije dostupne su za sve modele.

Dve baterije, tri varijante snage, pogon na zadnje i sve točkove

ŠKODA nudi dve veličine baterija i tri različite varijante snage za Enyaq Coupe iV. Baterije su smeštene na podu automobila izgrađenog na MEB platformi Volkswagen Grupe. Enyaq Coupe iV 60 opremljen je litijum-jonskom baterijom kapaciteta 62 kWh, od čega se može koristiti 58 kWh neto. Elektromotor proizvodi 132 kW, a zadnje točkove pokreće putem jednostepenog menjača. Enyaq Coupe iV 80 takođe ima pogon na zadnje točkove, pogonjen elektromotorom snage 150 kW. Kad je opremljen većim akumulatorom od 82 kWh (neto 77 kWh) i zahvaljujući izvrsnoj aerodinamici automobila s koeficijentom otpora vazduha (cd) od 0,247, ova varijanta može preći više od 535 km - stoga nudi najveću kilometražu unutar raspona modela.

Enyaq Coupe iV 80x opremljen je većom baterijom koja takođe napaja drugu, elektromotor snage 80 kW na prednjoj osovini, koji ovoj varijanti omogućuje pogon na sve točkove. Zajedno, dva elektromotora isporučuju ukupno 195 kW. Korištenjem AC wall box-a do 11 kW - npr. punjač Škoda iV - novi coupé može se potpuno napuniti za šest do osam sati. Enyaq Coupe iV može se puniti i na javnim DC stanicama za brzo punjenje snage do 125 kW. Univerzalni iV punjač - mobilno rešenje sa utikačima koji se mogu menjati - dostupan je kao dodatna oprema.

Komentari(0)

sortiraj