Škoda Auto postaje kompanija bez duvanskog dima

Bez duvanskog dima! Sva Škoda Auto mesta, prostori i zemljište uskoro će biti bez duvanskog dima

    foto: Škoda
    Podeli
Brend podržava zaposlene koji žele da prestanu da puše i time naglašava svoju ulogu odgovornog poslodavca i kompanije koja vodi računa o zdravlju.

Thomas Schafer

-Naš najveći prioritet je zaštita zdravlja naših zaposlenih koliko god je to moguće. Postojeće mere protiv COVID-19 pružile su izvrsnu osnovu na kojoj sada gradimo i sledeći logičan korak da postanemo kompanija bez duvanskog dima. Na ovaj način ćemo motivisati naše zaposlene da usvoje održiviji, a pre svega zdraviji način života i uklone prepreke između pušača i nepušača, istovremeno naglašavajući naše ekološke napore da smanjimo ukupnu količinu otpada - rekao je Thomas Schafer, izvršni direktor Škoda Auto.

Radno okruženje bez duvanskog dima

Škoda Auto donela je odluku o izgradnji radnog okruženja bez duvanskog dima u uskoj saradnji sa svojim socijalnim partnerom, Sindikatom KOVO, pa se tako pozicionira kao odgovoran poslodavac koji vodi računa o zdravlju. Prve mere za sprovođenje ovog plana već su preduzete. Na primer, pušenje više nije dopušteno u indijskim fabrikama brenda u Puneu i Aurangabadu.

Škoda Auto već dugo podržava zaposlene

Škoda Auto već dugo podržava zaposlene koji su odlučili da prestanu da puše pružajući različite usluge u okviru svog programa pod nazivom „Pluća su važna“, uključujući nikotinske terapije i stručno savetovanje. Škoda Auto pokriva troškove takvih inicijativa putem zdravstvenih osiguranja, kao što je Škoda osiguranje zaposlenih. Kao jedan od najvećih poslodavaca u Češkoj, proizvođač automobila podržava opšti prelaz u društvo bez duvanskog dima, a glavni prioritet je zaštita zdravlja zaposlenih. Pušenje je već zabranjeno na mnogim javnim mestima, poput restorana, autobuskih stajališta, kao i sportskih, kulturnih i zabavnih centara, pa je odluka kompanije Škoda Auto o zabrani pušenja logičan korak prema maksimalnoj zaštiti zdravlja zaposlenih.

Komentari(0)

sortiraj