KLIKcon u Kragujevcu zadovoljio ukuse različitih generacija gejmera

Kragujevac je prethodnog vikenda bio domaćin prvog KLIKcon-a, festivala gejminga i pop kulture

    foto: Darko Riot
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Grad Kragujevac je postao tek treći grad u regionu, posle Beograda i Zagreba, koji može da se podiči ovakvom manifestacijom. Posetioci Šumadija sajma mogli su u ta tri dana da uživaju u najrazličitijim sadržajima, od učestvovanja na turnirima u najaktuelnijim digitalnim izdanjima (poput Fortnite, PES, FIFA...), preko podsećanja na neke od popularnih retro igrica, do takmičenja u društvenim igrama.

Čuvena igra autićima 1, 2, 3

Veliku pažnju privukli su igra autićima 1, 2, 3, koja je bila zanimljiva i deci i odraslima, ali i različite radionice u organizaciji udruženja „Valinor“ iz Beograda, na kojima su najmlađi (i oni stariji) mogli da nauče kako se prave čarobnjački štapići, da oboje svog omiljenog junaka iz filma ili igrice, pa čak i da ga naprave od papira.

Gejming kviz i slikanje sa poznatim likovima

Posebnu poslasticu predstavljale su kosplej revije kojima je „Valinor“ u subotu i nedelju predstavio Kragujevčanima ovu multidisciplinarnu veštinu, kao i gejming kviz u kom su najbolji poznavaoci video igara osvojili sjajne nagrade organizatora KLIKcona. Deca su bila oduševljena što su mogla da se slikaju sa likovima iz poznatih franšiza poput Osvetnika, Ratova zvezda, Zmajeve kugle, Akvamena, Skajrima, Lige Legendi, koje su im predstavili domaći kosplejeri.

Fondacija Tijana Jurić

Festival je imao i veoma važan edukativno-humanistički karakter. „Fondacija Tijana Jurić“ organizovala je predavanje o bezbednom korišćenju interneta, dok je NURDOR svojom zonom za besplatno igranje još jednom skrenuo pažnju na važnost podrške deci oboleloj od kancera i njihovim roditeljima.

Vedrana Čačić Nikolić

Komentari(0)

sortiraj