Kia Sorento dobitnik dizajnerskih nagrada Red Dot i iF

Kijin prestižni SUV, višestruko nagrađivani Sorento, osvojio je dve nove globalno priznate lovorike - nagrade Red Dot i iF za dizajn modela

    foto: KIA
    Podeli
Od 2009. godine Kia je osvojila 47 dizajnerskih nagrada Red Dot i iF

Sa najnovijim priznanjima Red Dot i iF marka Kia, koju pokreće dizajn, nastavlja svoj izuzetan niz uspeha u ova dva takmičenja. Od 2009. godine, kada je Kia Soul postao prvi korejski model, kojii je osvojio Red Dot, ovu nagradu je osvojilo već 26 modela Kije. Što se tiče nagrade iF, koju je Kia prvi put osvojila 2010. godine, broj nagrađenih modela Kije se uključujući novog Sorenta popeo na čak 21.

Nagrada za nagradom

Ubrzo nakon prošlogodišnje premijere Sorento je dobio priznanje za izuzetan dizajn terenskog vozila 2020. godine od strane magazina Auto Bild Allrad. Nakon toga osvojio je najznačajniju nemačku automobilsku nagradu Zlatni volan 2020 u segmentu velikih sportskih terenaca. U martu ove godine postao je Ženski svetski auto 2021. godine u kategoriji velikih sportskih terenaca. Nova generacija sportskog terenca je nastala u saradnji sa Kijinom svetskom dizajnerskom mrežom.

Karim Habib

-U dizajniranju novog Sorenta hteli smo prvo da razvijemo robusnu estetiku prethodnih generacija modela, a ujedno da upotrebimo veću dozu prefinjenosti i elegancije. Ustvari koncept 'prefinjene odvažnosti' je inspirisao celi proces – nastao je zreo i uravnotežen, ali samouveren dizajn. Raduje nas da su prestižne institucije, koje podeljuju dizajnerske nagrade, kao što su Red Dot i iF, prepoznale naš rad - rekao je Karim Habib, vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra.

Komentari(0)

sortiraj