Kia EV9 izabran za porodični automobil godine

Kia EV9 je na dodeli nagrada TopGear.com za 2023. godinu osvojio titulu "porodični automobil godine"

    foto: KIA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Potpuno električni EV9 – Kijin novi premijum SUV – oduševio je žiri revije Top Gear kombinacijom porodicama namenjenog prostora, dugog dometa, tehnologija u vozilu, kao i najsavremenijih dizajnerskih i održivih osobina. Treća pobeda zaredom za Kiju u izboru TopGear.com

EV9 je predstavljen u najnovijem broju revije BBC Top Gear Magazine, koja je posvećena najboljim i najpoželjnijim automobilima na svetu. Na sajtu TopGear.com je objavljen i film "Upoznajte pobednike", u kome je i EV9.

Ollie Kew

-Sviđaju nam se opuštenost vozila EV9 i njegov bezbrižni, surferski pristup u SAD. Sviđa nam se njegov nimalo snobovski amblem. Pored toga s jednim punjenjem prelazi mnogo više. Sviđaju nam se njegova masažna, grejana i hlađena sedišta u stilu Bentayge, mnoštvo korisnih pregrada, jednostavnost automatskog sklapanja sedišta i to da pomalo izgleda kao glava Iron Mana. To je jedan od najzanimljivijih automobila 2023. godine, ne zbog toga što može nego zbog toga što predstavlja. Udružiti zeleno i prestižno nije jednostavno, ali je to EV9 uspelo, i to u stilu - rekao je Ollie Kew, zamenik urednika emisije Top Gear.

Domet do 563 kilometara

EV9 ima domet do 563 kilometara (u kombinovanom ciklusu WLTP) i tehnologiju ultrabrzog punjenja od 800 V, s kojom se na najbržim javnim punionicama od 10 do 80% baterije napuni za samo 24 minuta. Narudžbine za EV9 su već moguće širom Evrope. Nakon modela EV6 i Niro EV, EV9 je najnoviji model u sve većoj porodici električnih Kia vozila. Ovaj brend je nedavno na svom Danu električnih vozila predstavio koncepte EV3 i EV4, kao i za serijsku proizvodnju pripremljeni EV5, čime je potvrdio ambicioznu globalnu strategiju vođenja i ubrzanja revolucije električnih vozila.

Komentari(0)

sortiraj