Kia dobitnica dve dizajnerske nagrade Red Dot za Moving Inspiration Project

Instalacija i namenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards

    foto: KIA
    Podeli
Kia je dobitnica dve dizajnerske nagrade Red Dot za svoju dizajnersku instalaciju 'Moving Inspiration Project', namenski urađenu za potrebe italijanskog lansiranja višestruko nagrađivanog potpuno električnog krosovera EV6. Instalacija i namenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards.

Nova instalacija urađena kao plod saradnje italijanske podružnice Kije, italijanske podružnice marketinške agencije Innocean i Roberta Palombe (Palomba Serafini Studio) i inspirisana Kijinim sloganom "Pokret koji inspiriše", kreirana je kako bi naglasila dinamiku EV6 i filozofiju brenda Kia. Instalacija, premijerno razotkrivena za vreme italijanske novinarske prezentacije modela EV6 u novembru prošle godine, predstavlja zamisao o automobilu koji se naizgled kreće čak i kad miruje.

Projekt je široj javnosti predstavljen sa tri video snimka (linkovi ispod teksta) koji su najpre bili objavljeni na za to namenjenoj stranici na zvaničnom sajtu Kije u Italiji, ali i na Kijinim društvenim kanalima. Prvi video po imenu Inspiration pomogao je ilustrovanju geneze projekta sa umetničkog vidika, dok se drugi video po imenu Creation fokusirao na samu realizaciju instalacije. Finalni video snimak po imenu Installation pokazao je umetničko delo u finalnom obliku.

Kijin krosover koji naglašava neuobičajenu konstrukciju i električne mogućnosti je i prvo azijsko vozilo koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila MAUTO u Torinu. EV6 je postao deo stalne muzejske zbirke unutar prostora namenjenog motorima. EV6 je izložen zajedno sa instalacijom "Moving Inspiration" napravljenoj za potrebe komercijalnog lansiranja vozila.
David Hilbert, direktor marketinga u Kia Europe rekao je: »Ovo je bila izuzetna godina za model EV6 koji je osvojio brojna priznanja, između ostalog titulu Evropskog automobila godine, a dobio je i brojne pozitivne ocene medija i klijenata. Ova očaravajuća dizajnerska instalacija dodatno naglašava atraktivni koncept EV6 kao i našu dizajnersku filozofiju 'Opposites United'. Počastvovani smo da tu instalaciju nisu dobro ocenile samo naše stranke nego i žiri Red Dot.”

U martu je Kia EV6 ostvario ukupnu pobedu na prestižnim dizajnerskim nagradama Red Dot osvojivši najprestižnije priznanje 'Red Dot: Best of the Best' za svoj pionirski i u budućnost usmeren dizajn. Potpuno električni krosover pobedio je i u kategoriji 'Red Dot: Inovativni proizvodi'. Pored ovih nagrada EV6 je osvojio i priznanja "Evropski automobil 2022. godine", "Nemački automobil 2022. godine" u kategoriji Premium, "Irski automobil 2022. godine", "Automobil 2022. godine« britanskog magazina What Car? i »Krosover godine « po mišljenju TopGear.com 2021.

Komentari(0)

sortiraj