Južni krak Koridora 10 do kraja godine, istočni početkom 2019.

Do kraja godine biće završen Južni krak Koridor 10 prema Makedoniji, a istočni krak prema Bugarskoj u prvom kvartalu 2019. godine

    foto: KORIDORI SRBIJE
    Podeli
-Do kraja godine automobilom moći ćemo da prođemo južnim krakom Koridora 10. Kada je reč o istočnom kraku, očekujemo da autoput u Sićevačkoj klisuri bude završen krajem januara i da sve bude gotovo tokom prvog kvartala 2019. godine. Sledeće godine treba da počne novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra i jedan je od važnijih projekata, gradnja autoputa Niš - Merdare - Priština - izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva.

Ona kaže da bi radovi na prvoj deonici od Niša do Pločnika trebalo da krenu u trećem kvartalu 2019. godine i da se trenutno radi na projektno tehničkoj dokumentaciji. Ministarka je dodala da bi u narednoj godini trebalo da počne i gradnja Koridora 11 na deonici Preljina - Požega.

-Gradićemo i autoput između Beograda i Zrenjanina u dužini od 56 kilometara i o tome razgovaramo sa kineskom kompanijom Šandong. Očekujemo da do kraja ove godine bude gotov okvir komercijalnog ugovora. Pokrajinska vlada je zajedno sa Putevima Srbije već raspisala javni poziv za izradu projektno tehničke dokumentacije - kaže ona i dodaje da bi dokumentacija u najboljem slučaju mogla da bude završena do sredine sledeće godine i da će u međuvremenu biti razgovarano o načinu finansiranja.

-To je vrlo frekventan put, tako da ne mora da bude kredit, može da bude i model javno-privatnog partnerstva. To ćemo znati u narednih nekoliko meseci - objasnila je ministarka građevinarstva.

Komentari(0)

sortiraj