Jubilarno 50. gradsko takmičenje Šta znaš o saobraćaju

U organizaciji AMSS u hali V Beogradskog sajma, i u još 29 okruga u Srbiji, uspešno je održano jubilarno, 50. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje Šta znaš o saobraćaju

    foto: AMSS
    Podeli
Takmičenje je počelo u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, a zatim je nastavljeno nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Nebojša Arsov podelio nagrade

Ispred Uprave saobraćajne policije ovoj manifestaciji prisustvovao je načelnik Nebojša Arsov, koji je tom prilikom podelio nagrade najuspešnijim takmičarima.

-Veoma sam ponosan na našu decu, koja su pokazala neverovatno znanje i umeće kada je poznavanje saobraćajnih propisa u pitanju. Mi smo tu da podržimo sve aktivnosti koje AMSS organizuje, a koje se sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju i promociji saobraćajne kulture - rekao je Arsov čestitajući jubilej.

Dejan Stojić

Prisutnima se obratio i predsednik AMSS Dejan Stojić, koji je istakao da AMSS godinama uspešno organizuje akciju Šta znaš o saobraćaju, što dokazuje da kao društveno odgovorna institucija značajno doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji.

-AMSS ove godine u okviru takmičenja promoviše i kampanju Bezbedno na biciklu, koju sprovodi u saradnji sa FIA (Svetskom automobilskom federacijom), a u okviru Decenije akcije za bezbednost u saobraćaju. Osim toga u saradnji sa Crvenim krstom, našim takmičarima obezbedili smo na posebnom delu poligona edukaciju u pružanju prve pomoći - rekao je Stojić dodelivši nagrade najboljima.

Najuspešniji osnovici sa Zvezdare

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare, drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Zemuna. U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 24. i 25. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali su se učenici Nemanja Tomović iz Obrenovca (C), Teodora Sekešan sa Novog Beograda (C), Andrej Todorović sa Zvezdare (B) i Nina Polić sa Zvezdare (B), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici Stefan Bogdan sa Zvezdare (C), Iva Čeman sa Novog Beograda (C), Sava Stošić sa Zvezdare (B) i Katarina Petrović iz Obrenovca (B).

Najbolji na Evropskom FIA prvenstvu

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Švajcarskoj. Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Komentari(0)

sortiraj