JKP Parking servis - Postavljeni parking senzori

Radnici JKP Parking servis završili su treću fazu ugradnje parking senzora u okviru koje je postavljeno još 2.125 senzora i 66 novih tabli obaveštenja

    foto: JKP PARKING SERVIS
    Podeli
Nove table obaveštenja nalaze se na potezu između Bulevara kralja Aleksandra i Kliničkog centra, kao i između Ulice kneza Miloša i Bulevara oslobođenja. Vozači sada mogu putem Sistema za praćenje slobodnih parking mesta u svakom trenutku da vide na raskrsnicama gde mogu da parkiraju automobil na ukupno više od 3600 mesta, koja su pokrivena senzorima u poslednje tri faze ugradnje.

Ovaj sistem počeo je sa radom 2016. godine u Njegoševoj i okolnim ulicama. Od tada je proširen i na deo grada oivičen ulicama Beogradska, Krunska, Baba Višnjina i Bulevar kralja Aleksandra, a sada i na prostor do Kliničkog centra i Bulevara oslobođenja.

Senzori su na svakom parking mestu utisnuti u asfalt. Oni detektuju vozilo na tom parking mestu i šalju informaciju do info tabli na raskrsnicama, na kojima vozači mogu da vide u kojoj ulici ima slobodnih mesta za parkiranje.

Komentari(0)

sortiraj