Jeep Compass - Maksimalnih pet zvezdica na EuroNCAP testu

Priznanju su doprineli raspoloživost više od 70 bezbednosnih sistema i snažan sigurnosni okvir vozila, a ocena od 5 zvezdica dobijena je u vreme kada je EuroNCAP test strožiji nego ikad

Novi Jeep Compass dobio je maksimalnih pet zvezdica na strogom EuroNCAP testu. Dodeljeno priznanje u prvi plan stavlja tehnološka poboljšanja koja unapređuju bezbednost najnovijeg modela legendarnog brenda. Najnoviji model koji spaja najsavremeniju tehnologiju legendarnog brenda, dobio je pozitivne ocene u svim kategorijama, uključujući zaštitu odraslih putnika, zaštitu dece, zaštitu pešaka, kao i bezbednosne sisteme podrške u vožnji.

Zahtevniji EuroNCAP standarda

Činjenica da je automobil zadovoljio stroge uslove za 2017. godinu, u okviru sve zahtevnijih EuroNCAP standarda, čini ovo postignuće još značajnijim, naglašavajući da je Jeep Compass razvijen imajući u vidu bezbednost i zaštitu kao ključne vrednosti. Novo kompaktno SUV vozilo kombinuje legendarne terenske sposobnosti brenda sa lako pristupačnom tehnologijom, kao i punim spektrom sistema podrške u vožnji i sve to upakovano u upečatljiv, savremen dizajn.

Čak 70 bezbedonosnih sistema

Efikasnost "sigurnosnog okvira" je u najvećoj meri doprinela maksimalnoj oceni od pet zvezdica koju je ostvario Jeep Compass - 65% okvira je konstruisano od čelika velike snage što garantuje veoma visoku torzionu snagu, kao i unapređenu zaštitu putnika, uz dostupnost više od 70 aktivnih i pasivnih sigurnosnih sistema koji postavljaju nove standarde u liniji vozila brenda Jeep.

Sigurnosni sistemi kojima su nova Compass vozila za evropsko tržište standardno opremljena obuhvataju aktivne sisteme podrške u vožnji, poput unapređenih funkcija upozorenja na čeoni sudar i upozorenja na izlazak iz trake (Forward Collision Warning-Plus and Lane Sense Departure Warning-Plus), koje kombinuju radarsku i tehnologiju video snimanja radi prepoznavanja mogućnosti za sudar, i sprečavanja istog davanjem zvučnih, vizuelnih i taktilinih upozorenja vozaču. Pored toga, pod određenim uslovima, ovi sistemi, radi podrške vozaču, koriste i funkciju elektronskog upravljanja (EPS).

Dodatni sigurnosni sistemi

Jeep Compass poseduje i dodatne sigurnosne sisteme, koji su u ponudi kao standardan deo opreme ili kao opcije, zavisno od verzije, a koji su posebno projektovani tako da pomognu vozaču pri vožnji na auto-putu. To obuhvata funkciju prilagodljive kontrole vožnje (Adaptive Cruise Control) koja održava rastojanje od vozila ispred. Pod određenim okolnostima može potpuno da zaustavi vozilo bez intervencije vozača i funkciju praćenja mrtvih uglova, koja pomaže vozaču prilikom menjanja traka i obaveštava o vozilima u blizini preko osvetljenih ikonica na bočnom retrovizoru, pomoću zvučnog upozorenja. Ponuda sigurnosne opreme dostupne na novom modelu Jeep Compass uključuje i posebne sisteme podrške pri parkiranju, poput funkcije opažanja ukrštanja putanja iza vozila, kojom se vozači, prilikom izlaska sa parking mesta, obaveštavaju o vozilima iza sa kojima im se ukrštaju putanje, preko osvetljenih ikonica na bočnom retrovizoru, pomoću zvučnog upozorenja koje bira vozač.

Svi ovi sistemi upotpunjuju standardne sigurnosne funkcije linije modela Compass za evropsko tržište, kojima je dodeljeno pet zvezdica, a obuhvataju i šest vazdušnih jastuka i ESC (elektronska kontrola stabilnosti) sa funkcijom ERM (elektronsko ublažavanje prevrtanja).

Komentari(0)

sortiraj