Jahorina dočekala najbolje iz Mercedesa

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji organizovala je regionalni off-road događaj za predstavnike medija i klijente od 22-25. novembra na snegom prekrivenoj Jahorini

Učesnici ovog nesvakidašnjeg treninga mogli su da uživaju u raskošnoj prirodi Jahorine i da testiraju celokupnu gamu Mercedes-Benz terenskih vozila, i to GLA u verziji GLA 200d sa 136 KS, GLC u dve verzije GLC 220d 170 KS, GLC 250d od 204 KS, GLC Coupe sa istim verzijama motora, GLE sa dizel agregatom GLE350d od 258 KS, GLE Coupe sa benziskim motorom, GLE Coupe 400 sa 333 KS, GLS sa istom pogonskom jedinicom i najsnažniji model na testu je bila vanvremenska G-Klasa u veziji G500 sa 421 KS. Poseban utisak na sve učesnike pored nenadmašnih terenskih sposobnosti kod G-Klase imao je karakteristični zvuk V8 motora.

Krajnji cilj 1.916 metara nadmorske visine

Trening je započeo od Hotela Termag i preko uzbudljivih starih planinskih puteva koji su doneli posebnu dozu adrenalina sve do najvišeg vrha, Ogorelice koja se nalazi na 1.916 metara nadmorske visine. Tokom vožnje, a posebno na samom vrhu svi su mogli da uživaju u dalekim i prekrasnim vidicima i snegom pokrivenim obroncima, raznovrsnom florom i faunom, kao i da se uvere da je Jahorina jedna od najlepših planina. Sneg je doprineo idealnim uslovima za off-road avanturu i učinio uzbudljivijim drugo po redu druženje sa Mercedes-Benz SUV porodicom.

Na vrh planine sa 4MATIC pogonom

Sve testirane modele odlikuje 4MATIC pogon, koji u kombinaciji sa 7G-TRONIC (sedmostepeni) ili 9G-TRONIC (devetostepeni) automatskim menjačima sa lakoćom kombinuju vrhunski komfor vožnje sa zavidnim terenskim sposobnostima. Mercedes-Benz je vodeći brend kada je reč o pogonu na svim točkovima, i zbog toga će 4MATIC u budućnosti imati još značajniju ulogu u portfoliju modela.

Kompanija Star Import za kupce u Srbiji je spremila posebne uslove za kupovinu dva najprodavanija SUV modela - GLC i GLE, koji su ponuđeni po specijalnim uslovima sa 1.99% kamate, kompletom zimskih guma, posebnim paketom održavanja-servisiranja u trajanju od 5 godina i primamljivim uslovima zamene staro za novo.

Ceo događaj na ovoj planini su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz Trening Centra i prodajnog tima kompanije Star Import kroz specijalno pripremljene rute u strogo kontrolisanim uslovima sa najvećim stepenom bezbednosti.

Posebnu pažnju na događaju privuklo je izlaganje specijalno opremljene E-Klasa All-Terrain, koja je bila opremljena za zimsku avanturu dodatnom opremom iz Mercedes-Benz kolekcije. Takođe svi prisutni su bili u prilici da se iz prve ruke u posebno pripremljenom postprodajnom delu upoznaju sa ponudom Mercedes-Benz kolekcije. Gradske ulice ili planisnki put, svi su se uverili da u skladu sa sloganom - Najbolji na svakom terenu - Mercedes-Benz SUV modeli ne biraju put, oni su spremni za svaki izazov.

Komentari(0)

sortiraj