Izložba Vreme i nasleđe - satovi na fasadama beogradske arhitekture

Izložbom Vreme i nasleđe - satovi na fasadama beogradske arhitekture Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda danas otvara ovogodišnju manifestaciju Dani evropske baštine

    foto: BEOINFO
    Podeli
Pored ove manifestacije Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda obeležava jubilarnih 60 godina od svog osnivanja. Zašto je sat inkorporiran u arhitektonsko rešenje objekata koji su u raznim istorijskim etapama obeležili razvoj prestonice, u čemu leži njegova simbolika i na koji način on doprinosi spomeničkim vrednostima jesu pitanja na koja odgovara izložbena postavka i prateći katalog. Autorke izložbe su istoričarka umetnosti Ljubica Radovanović i dokumentaristkinja Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Slađana Milojević.

Kako se navodi u saopštenju Zavoda za zaštitu spomenika kulture, svečano otvaranje je planirano za danas u 14 časova, na platou ispred zgrade Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a izložbenu postavku posetioci će moći da vide u svečanoj sali Zavoda.
Imajući u vidu da su na snazi mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19, mole se svi posetioci da se prilikom ulaska u prostorije Zavoda pridržavaju propisanih preventivnih mera zaštite, držanja odstojanja i upotrebe maske i dezinfekcionog sredstva, jer su zdravlje i bezbednost na prvom mestu, saopštavaju iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Komentari(0)

sortiraj