Izabran kabriolet godine - Novi 500 i dalje osvaja vredne nagrade

Na What Car? dodeli nagrada za automobil godine 2021, novi model 500 je osvojio titule - Kabriolet godine i Najbolji mali električni automobil godine

    foto: FCA
    Podeli
Novi 500 osvojio je još jednu nagradu u Velikoj Britaniji, ovog puta za Kabriolet godine, kao i Najbolji mali električni automobil godine, koje dodeljuje časopis What Car? u okviru svojih nagrada za Automobil godine 2021. Žiri je pohvalio upravljanje, stil vožnje, autonomiju, cenu i osvežene enterijere modela Novi 500, dodelivši mu nagradu za Kabriolet godine. Takođe je prvi električni automobil koji je poneo tu titulu u istoriji časopisa.

Autonomija do 450 kilometara

Novi 500 je prvi potpuno električni model kompanije FCA i poseduje mnoge mogućnosti koje su vrhunske u klasi. Na primer, baterija od 42 kW garantuje veću autonomiju, do 320 u WLTP ciklusu, što se povećava na 450 kilometara u urbanom ciklusu, dostupna je sa punjačem za bateriju od 85 kW u okviru standardnog paketa za Passion i Icon verzije.

Brzo punjenje

Potrebno je samo pet minuta da se napuni dovoljno da može da pređe 50 kilometara, više nego što je potrebno za svakodnevnu upotrebu. Brzi punjač takođe može da napuni bateriju do 80% za samo 35 minuta. U pogledu performansi, baterije su uparene sa električnim motorom od 118 KS, isporučujući automatski ograničenu maksimalnu brzinu od 150 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za devet sekundi, i od 0 do 50 km/h za 3,1 sekundu.

Opremljen naprednim sistemima
Novi 500 takođe je opremljen naprednim sistemom za pomoć pri vožnji (ADAS), što vožnju čini lakšom, bezbednijom, jedostavnijom i zabavnijom, a pritom je i prvi automobil u svom segmentu sa mogućnostima za autonomnu vožnju 2. nivoa.

Luka Napolitano

-Uzbuđeni smo zbog ovog dodatnog priznanja za Novi 500, samo nekoliko meseci nakon što je predstavljen medijima. Za samo dva meseca od predstavljanja, već smo prodali više od 10.000 primeraka modela Novi 500 u Evropi, postavši br. 1 na italijanskom tržištu električnih vozila u decembru - rekao je Luka Napolitano, kao direktor brendova Fiat, Lancia i Abarth za EMEA region.

Stiv Hantingford

-Novi 500 je prvi električni automobil kome je dodeljena nagrada Kabriolet godine. Ako je ikada neki automobil napravljen baš za vožnju po gradu, to je definitivno Fiat 500. Kraća dužina od konkurenata, veoma lako skretanje i široka prednja vidljivost čini New 500 najagilnijim automobilom za sve manevre u gradskim centrima, a njegova autonomija, unapređena u odnosu na konkurente, takođe je pogodna za razna putovanja van grada - objasnio je Stiv Hantingford, urednik časopisa What Car?.

Nagrada koju dodeljuje časopis What Car? dodaje se spisku priznanja modelu Novi 500, koji već obuhvata Zeleni automobil Automobilskih nagrada Francuske za 2020. i Automobil godine i najbolji mali električni automobil koju dodeljuje DrivingElectric, specijalizovani portal iz Velike Britanije. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, takođe je dobio i nagradu za Najbolji dizajn 2020. godine koju dodeljuje nemački časopis Auto Motor und Sport i Najbolji dizajnerski koncept u okviru prestižnih međunarodnih Red Dot nagrada za dizajn.

Komentari(0)

sortiraj