Isplovi, zabaci i ulovi - Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova od 6 do 10. aprila

Sajam je prilika da se predstave aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih

    foto: Beogradski sajam
    Podeli
Pod već poznatim sloganom "Isplovi, zabaci, ulovi" na Beogradskom sajmu će od 6. do 10. aprila 2023. godine biti održan 43. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, specijalizovana regionalna manifestacija namenjena ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, nautičke, kamp i outdoor opreme. Sajam je tokom prethodnih decenija postao nezaobilazan promotor i promoter kontinentalne nautike na prostoru Jugoistočne Evrope.

Za ovu atraktivnu tradicionalnu manifestaciju, na kojoj je prošle godine, dok se svet polako oporavljao od globalne krize izazvane virusom, ali i na početku one ukrajinske, učestvovalo 55 izlagača iz tri države, uz više od 10 hiljada posetilaca, biće spremne hale 1 i 4 Beogradskog sajma. Sajam je prilika da se predstave aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih.

Kako su već decenijama navikli, posetiocima će na raspolaganju biti reprezentativna ponuda glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuke, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma. Učešće na sajmu najavilo je više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja obećavajući ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj. Značajan deo izlagačkog programa prilagođen je rečnim nautičarima, ljubiteljima Save, Dunava, jezera i plovnih kanala. Uživaće u regatama, splavarenju i ostalim sportsko-rekreativno-turističkim aktivnostima koje omogućuju vodni potencijali Srbije. Publici skromnijih prohteva biće na raspolaganju i jeftinija plovila - pecaroški i gumeni čamci, razne gume za vožnju... Poseban sektor su skuteri, za koje interesovanje iz godine u godinu raste.

Lovno-ribolovni segment sajma, koji je poslednjih godina u više nego očiglednoj ekspanziji, kako po interesovanju izlagača, tako i posetilaca, brojem i raznovrsnošću izlagača i kvalitetom eksponata po pravilu uspeva da opravda poverenje i ispuni sve ozbiljnije zahteve posetilaca. Cilj sajma je promocija i razvoj lovnog i ribolovnog turizma, predstavljanje novih proizvoda i opreme distributerima, lovcima i ribolovcima i isticanje mogućnosti razvoja lovnog turizma u Srbiji.

U sklopu tradicionalno bogatog pratećeg programa, posetiocima i gostima su na raspolaganju, pored eksponata, saveti, edukativne sesije, demonstracije, projekcije, stručna predavanja, promocije i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije. Posebnim tematskim oblastima, kao što su ronilačka oprema i vodeni sportovi, vodni turizam, plovidba rekama i kanalima, nove tehnologije i bezbednost na vodi, ribolov i druge aktivnosti vezane za nautiku, naglašavaju se i privredni, turistički, naučno-istraživački i sportski aspekti korišćenja vodnih resursa, značaj plovne i lučke infrastrukture u kontekstu celokupne nautičke privrede.

Radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, poslednjeg dana sajma od 10 do 16 časova. Ulaznica košta 450 dinara (grupna 250, grupna za đake i studente 200, pešačka propusnica za sve dane sajma 1200 dinara). Parking u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu (parking propusnica za sve dane sajma 2000).

Komentari(0)

sortiraj