Ipone Moped Endurance Cup predstavio kalendar za 2019. godinu

Kako smo na to već navikli, Ipone Moped Endurance Cup izrasta u jedno od najozbiljnijih takmičenja, a u prilog tome ide i kalendar za 2019. godinu, koji je predstavljen sedam meseci pre prve trke

    foto: Marina Nešković
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>


Reč je o konačnom kalendaru, a sa svim upravama staza ostvareni su pismeni dogovori, tako da pomeranju termina nema prostora. Novina u odnosu na sezonu 2018. svakako je širenje Ipone Moped Endurance Cupa na zemlje regiona. Sada već tradicionalno, sezona počinje u Beogradu, na stazi Ada Huja, odakle je i kompletna MEC priča počela.

Druga trka sezone voziće se u Banja Luci, u okviru kompleksa Zalužani, unutar kog, pored aerodroma i auto-moto staze, postoji i konfiguracija za karting, odnosno moped trke. Treća trka sezone je na stazi u Kuli, koja može da primi najmanji broj takmičara, ali je od prve sezone u kalendaru i tu će se zadržati i u narednim sezonama. Promenom konfiguracije u 2018. godini, staza Autokomerc Karting Centra prilagođena je kretanju mopeda, pa se tako četvrta trka sezone održava baš na ovoj stazi.

Petom trkom, vozači MEC-a sastaće se u Virovitici u Hrvatskoj, gde će na karting stazi odmeriti snage u dnevnim uslovima, da bi potom posle pauze duge mesec dana sezonu nastavili u Sloveniji, na stazi Raceland Krško. Poslednja stanica Ipone Moped Endurance Cupa je na istom mestu gde sezona i počinje, na kartodromu Ada Huja u Beogradu, gde će se četvoročasovnom trkom u kontra smeru odlučiti šampioni za 2019. godinu.

Komentari(0)

sortiraj