Geely Atlas PRO predstavljen u Srbiji

Geely je spreman da napravi revoluciju u novoj generaciji kineskih vozila u Srbiji, pa je napravila hrabar korak u pretvaranju hibridne tehnologije u mainstream

    foto: Kia Srbija
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Četiri meseca nakon ulaska brenda Geely na automobilsko tržište Srbije, uvoznik brenda Geely za Srbiju je predstavio moderni tehnološki C-SUV model Atlas PRO, blago hibridno električno vozilo (MHEV), koje nudi ekonomičnije, dinamičnije i udobnije iskustvo vožnje. Model ATLAS PRO označava novu eru za Geely jer dolazi s najnovijim tehnologijama bratskog premijum brenda Volvo. Vodeći ljudi ovog uglednog azijskog automobilskog giganta su dolazak Geely-ja na naše tržište komentarisali stavom da je „Geely-jevo zlatno pravilo poslovanja da se uvek stavlja u kožu svojih klijenata i to je recept za uspeh, jer kada se stavite u kožu svojih klijenata onda morate da radite najbolje što znate.

Smatramo da je sada pravo vreme za lansiranje ovog brenda u Srbiji, jer naši klijenti zaslužuju vrhunske proizvode po pristupačnim cenama. Pošto ne zanemarujemo ni ekološki aspekt, zaštitu životne sredine i održivost, garantujemo vam da su Atlasova niska potrošnja goriva i njegove emisije ugljendioksida među najnižim u klasi.“ Geely smatra da je Atlas PRO premijum blagi hibrid – kada je u pokretu vožnja je primetno tiša i uglađenija, a u korporaciju su čvrsto ubeđeni da će Atlas promešati karte na evropskom tržištu cenovno pristupačnih SUV-ova.

Dizajn

Suština Atlas Pro-a je kombinacija evropskih tehnologija i moderne estetike. Svetao, dinamičan, moderan - ovo su prve reči koje vam padaju na pamet kada gledate ovaj automobil. Zahvaljujući atletskim linijama haube, sportskom zadnjem spojleru i retrovizorima koji podsećaju na krila aviona, izgleda lagano i brzo. Sažeti, samouvereni profil Atlas Pro-a stvara gotovo opipljiv osećaj snage i odlučnosti. Koncentrična rešetka s potpisom s unapređenim monohromatskim logotipom upotpunjuje čvrst i muževni izgled novog Geely crossovera. Atlas Pro privlači pažnju svojim novim, elegantnim aluminijumskim felnama od 18 inča. Dizajnirane su tako da odgovaraju širokim gumama 225/60R18.

Uvećani prednji branik ima elegantne hromirane naglaske i crne bočne umetke, koji imaju aerodinamične kanale za efikasnije hlađenje kočnica. Atlas Pro je opremljen snažnim Valeo LED farovima koji mogu da osvetle objekte na velikoj udaljenosti do 220 m od automobila (+ 70 m u poređenju sa halogenim farovima). Inteligentni kontrolni sistem automatski prebacuje duga svetla na kratka svetla kada se približavaju automobilu koje se nalazi ispred ili mu dolazi u susret. Vek trajanja farova je produžen na 50.000 sati neprekidnog rada i, u poređenju sa halogenom optikom, omogućavaju uštedu energije do 40%. Zadnja LED svetla su takođe dobila novi, moderniji dizajn, postala svetlija i izdržljivija. Zahvaljujući njihovom originalnom uzorku Atlas Pro je lako prepoznati u večernjoj gužvi.

Unutrašnjost vozila

Kod ovog četvorotočkaša unutrašnjost izgleda luksuzno. Bez lažne skromnosti, unutrašnjost naizgled ikoničnog, pa čak i brutalnog crossovera može konkurisati automobilima više klase u smislu dizajna, završne obrade i opreme. Njegov fluidni dizajn pojačava osećaj prostranosti, kvaliteta i elegancije. Korišćeni su moderni, skupi materijali, a teksture su vešto odabrane. Multimedijalni ekran osetljiv na dodir visokog kontrasta od 12,3 inča, ogroman panoramski krov od skoro 1,2 kvadratnih metara. sistem ambijentalnog osvetljenja s 42 boje, koji se menja u zavisnosti od režima vožnje, stvaraju prijatnu atmosferu za vozača i putnike. Geely Atlas Pro je opremljen sistemom za automatsko održavanje zadate temperature u kabini i kontrolu klima uređaja.

Kontrolna jedinica klime ergonomski je smeštena na centralnoj konzoli ispod multimedijalnog ekrana i napravljena je na visokom estetskom nivou – sa takozvanim „klavirskim“ tasterima. Veoma je lako i prijatno koristiti ih. Takođe uključuje kontrole za grejanje prednjih brisača zone u praznom hodu, mlaznica za pranje vetrobranskog stakla, bočnih retrovizora i zadnjih stakala. Komande grejanih sedišta i volana u skladu sa savremenim trendovima nalaze se na multimedijalnom ekranu. Geely Atlas Pro je pripremljen za udoban rad ne samo u toploj, već i u hladnoj sezoni. U svim konfiguracijama ima električno grejanje jastuka i naslona sedišta, kako prednjih tako i zadnjih sedišta, kao i grejanje volana, bočnih retrovizora, mlaznica za pranje prednjeg stakla i odmorišta metlica prednjih brisača.

Atlas Pro infotainment sistem je nešto što impresionira čak i kada prvi put upoznate automobil. Ogroman, 12,3-inčni ekran u boji osetljiv na dodir karakteriše moderna grafika, visok kontrast (1MP, 720 piksela) i sposobnost da reaguje čak i na dodir mokrih prstiju i ruku u rukavicama. Za kvalitetan zvuk audio sistema zaslužno je 8 zvučnika, a za dobro raspoloženje – sistem ambijentalnog unutrašnjeg osvetljenja u 42 boje, koji može da funkcioniše u skladu sa muzikom koja se pušta. Jedna od važnih karakteristika Atlas Pro multimedijalnog kompleksa je mogućnost povezivanja mobilnih uređaja pomoću vlasničkog interfejsa Easy Connection. Za integraciju, potrebno je da instalirate besplatnu EasyCon aplikaciju i povežete svoj pametni telefon kablom sa sistemom. Na ekranu osetljivom na dodir multimedijalno "ogledalo" prikazuje ekran mobilnog telefona koji vam omogućava da koristite sve aplikacije, uključujući navigaciju Yandex i Google. A ako je telefon baziran na Android platformi, Atlas Pro ekran duplira kontrolu dodirom komandi i funkcija pametnog telefona.

Turbo motori visokih performansi

Geely inovacijska strategija 4.0 usmerena je na uvođenje najnaprednijih tehnologija za što manju potrošnju goriva i štetnih emisija u atmosferi. To podrazumeva potpuni prelaz na turbo motore visokih performansi nove generacije, razvijene zajedno sa Volvoom. Kompaktni SUV (dužina 4.544, širina 1.713, visina: 1.831 mm) pokreće 3-cilindrični benzinski motor 1.5 TGDI sa 177 konjskih snaga i obrtnim momentom do 255 Nm. Turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem ima maksimalni obrtni moment 300 Nm već pri 1.500 obr./min. Zahvaljujući direktnom ubrizgavanju pod visokim pritiskom (200 bara), motor je veoma efikasan.

U kombinaciji sa snažnim motorom, Atlas Pro nudi dve vrste automatskih menjača: 7-stepeni 7DCT za verziju s pogonom na sva četiri točka i 6-stepeni hidromehanički (6AT) za verziju s pogonom na prednje točkove. 7DCT menjač visokih performansi razvijen je prema Volvo standardima kao deo ukupne strategije za narednu generaciju pogonskih sklopova. To je 7-stepeni preselektivni menjač sa mokrim kvačilom. Iako je vrlo kompaktan, ipak je dizajniran za prenos velikog obrtnog momenta, brz je (vreme prebacivanja 0,2 s) i značajno smanjuje potrošnju goriva. Geely-jev 1,5-litarski turbo pogon i 7DCT menjač su visoko hvaljeni od strane SAE China, udruženja automobilskih inženjera u Kini 2020. godine. Zbog revolucionarne inovacije nagrađen je nagradom za nauku i tehnologiju kineske automobilske industrije. 6-stepeni automatski menjač (6AT) je „klasični automatik'', koji olakšava vožnju zahvaljujući glatkom menjanju brzina. Najmodernija elektronika osigurava visoku energetsku efikasnost i udobnost vožnje. 4WD Geely Atlas Pro koristi inovativni 48V EMS (Electric Motor Synergy) blagi hibridni sistem.

Uključuje pogonski starter-generator, pretvarač, 48-voltnu litijum-jonsku bateriju i jedinicu za rekuperaciju. U određenim režimima vožnje, sistem poboljšava dinamiku ubrzanja automobila zbog dodatnog obrtnog momenta (+ 50 Nm), a takođe obezbeđuje i do 15% uštede goriva. Atlas nudi blagi hibrid sa 48V sinergijom elektro motora (EMS) i belt-starter generatorom (BSG), što je velika prednost u odnosu na konkurenciju. Blagi hibrid (MHEV) nudi ekonomičniju, dinamičniju i udobniju vožnju. Uključivanje tehnologije blagog hibrida omogućava različite funkcije električnog vozila, između ostalog: - Inteligentni Start&Stop sistem - sistem gasi motor kada vozilo stoji, kada je u „leru“ ili prilikom kočenja - Pametno jedrenje - motor se automatski gasi tokom vožnje u slobodnom hodu pri visokim brzinama - Recikliranje energije - vozilo dobija energiju regenerativnim kočenjem.

Prilikom kočenja ili usporavanja se kinetička energija vozila pretvara i skladišti u bateriji kao električna energija. Baterija se puni automatski kada motor sa unutrašnjim sagorevanjem radi i u režimu rekuperacije prilikom kočenja. Sistem ima "start-stop" funkciju, koja se gasi i trenutno pokreće motor u saobraćajnim gužvama, a podržava i efikasan način vožnje. Atlas Pro 4WD je pouzdan i svestran crossover za svakodnevnu upotrebu u bilo koje doba godine i po svakom vremenu, za porodična putovanja i izlete u prirodu. Opremljen je najsavremenijim sistemom pogona na sve točkove sa kvačilom sa više diskova koji automatski preraspoređuje obrtni moment između prednjih i zadnjih točkova. Kada odaberete Offroad način rada, algoritam upravljanja pogonskim sklopom i menjačem se automatski menja kako bi se poboljšale performanse na terenu. Atlas Pro sa pogonom na sve točkove pomoći će vam da se pouzdano i bezbedno krećete po klizavoj stazi po snegu i kiši ili da dođete do pravog mesta gde asfalt završava. Atlas Pro je u ponudi sa pogonom na prednji par točkova (2WD) ili pogonom na sva četiri točka (AWD).

Bezbednost

Svi novi Geely modeli dizajnirani su da ispune stroge bezbednosne standarde, a Atlas Pro nije izuzetak. Već u početnoj konfiguraciji opremljen je sa šest vazdušnih jastuka - prednjim, bočnim i zavesama. Atlas Pro koristi visoko efikasan sistem kontrole kočnica koji uključuje elektronski sistem kontrole stabilnosti (Bosch 9.3) i upravljanje dinamikom vozila, kontrolu proklizavanja, kontrolu pokretanja uzbrdo i nizbrdo itd. Svi oni pomažu vozaču da održi pouzdano upravljanje i visoku stabilnost automobila pri vožnji velikom brzinom u krivinama, na klizavim putevima i neravnom terenu.

Geely Atlas Pro nudi se sa širokim spektrom inovativnih sistema aktivne bezbednosti i pomoći vozaču koji su uključeni u paket ADAS Level 2. Njihov rad osigurava radar, 5 kamera i 8 ultrazvučnih senzora. Jedan od ovih sistema - inteligentni tempomat - održava udaljenost do prednjeg automobila, automatski usporavajući i ubrzavajući Atlas Pro. U stanju je potpuno zaustaviti automobil i automatski nastaviti vožnju, održavajući svoje funkcije čak i u krivinama u radijusu od najmanje 250 m. Istovremeno, sistem eliminiše preoštra usporavanja kako bi se smanjio rizik od udara pozadi. Sistem automatskog kočenja (AEB) ugrađen u Geely Atlas Pro dizajniran je da upozori vozača na rizik od frontalnog sudara sa drugim automobilom (ili drugom preprekom na putu, uključujući pešaka) i automatski zaustavlja automobil u slučaju nužde. Da bi se to postiglo, sistem je opremljen radarom koji određuje udaljenost do prepreke i kamerom koja prepoznaje objekt na putu. Ove dve jedinice se međusobno nadopunjuju i rade zajedno, a kompjuter ugrađen u automobil samostalno procenjuje potencijalnu opasnost u situaciji.

Tako je AEB sistem, pod određenim uslovima i pri brzinama do 50 km/h, u stanju da spreči nezgode koje se najčešće dešavaju u gradu. U Geely Atlas Pro funkciju kontrole trake obavljaju dva elementa ADAS kompleksa – sistem upozorenja o napuštanju trake (LDW) i sistem pomoći pri zadržavanju u traci (LKA). Prvi upozorava vozača vizuelnim i zvučnim signalima, kao i vibracijom na volanu, o nenamernom izlasku iz trake ili pri menjanju trake bez uključivanja migavaca. LKA sistem sprečava nezgode povezane sa napuštanjem zauzete trake, a uz pomoć električnog servo upravljača podešava automobil tako da ide tačno sredinom trake — ako postoje jasne oznake sa obe strane.

Cena

Geely Atlas Pro u Srbiji u ponudi dolazi s dva paketa opreme, LUXURY koji je opremljen isključivo s šestostepenim automatskim menjačem i prednjim pogonom, i FLAGSHIP koji je opremljen isključivo sedmo stepenim preselektivnim menjačem sa mokrim kvačilom sa najsavremenijim sistemom pogona na sve točkove i s inovativnim 48V EMS (Electric Motor Synergy) blagim hibridnim sistemom. Verzija LUXURY dostupna je od 29.900 evra dok je verzija FLAGSHIP dostupna od 32.900. Trenutna važeća akcija omogućava svim kupcima koji kupe novi Geely Atlas PRO i odluče se za gotovinsko plaćanje, dodatni popust na redovne cene u visini do 2.000 evra. Svi modeli Geely Atlas PRO dolaze s fabričkom garancijom od 7 godina i kupcima osiguravaju potpuni mir zahvaljujući servisnoj podršci na prodajno-servisnim lokacijama Geely.

Komentari(0)

sortiraj