Folksvagen novi partner UEFA

Folksvagen postaje novi partner UEFA, Unije evropskih fudbalskih asocijacija, počev od 2018. godine i time nastavlja svoju dugogodišnju fudbalsku tradiciju

Na osnovu četvorogodišnjeg ugovora kao ,,Zvanični Mobility partner UEFA nacionalnog fudbalskog tima", kompanija će takođe pružati podršku UEFA 2020 Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u 13 zemalja po prvi put, da bi obeležila 60. godišnjicu ovog takmičenja. Ovaj angažman u najpopularnijem sportu na svetu će najviše služiti kao komunikacijska platforma za lansiranje na tržište I.D. koji će predstavljati lice Folksvagenove nove e-mobility porodice od 2020. godine pa nadalje.

Dr Herbert Diess, glavni izvršni direktor Volksvagen brenda je rekao da nijedan drugi sport nije tako moćan kao fudbal, niti ujedinjuje toliko ljudi.

- Pored toga, 2020 UEFA Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se igra širom celog kontinenta je fantastičan projekat. Naša želja je da doprinesemo izgradnji mostova između svih zemalja i za zaljubljenike u fudbal, uz pomoć naše mobilnosti i kreativnosti - kaže Diess.

U sedam zemalja 150.000 zaposlenih

Folksvagen je kao kod kuće na putevima od Atlantika do Urala, između Špicbergena i Sicilije. Nešto malo manje od 1,7 miliona vozila je isporučeno klijentima u Evropi prošle godine. Putnička vozila koja na sebi nose VW logo dostupna su u svih 55 država članica UEFA. Ovaj automobilski brend takođe poseduje 21 proizvodnu fabriku sa oko 150.000 zaposlenih u sedam zemalja ovog kontinenta.

Guy-Luarent Epstein, marketinški direktor UEFA, raduje se partnerstvu sa Folksvagenom.

-Ponosni smo što na našoj strani imamo tako veliki evropski bend koji poseduje iskrenu strast prema fudbalu. To posebno važi imajući u vidu zadatke koji su pred nama - UEFA EURO 2020TM će postaviti najrigoroznije zahteve u pogledu mobilnosti. U pozadini ovog turnira nalazi se grandiozna ideja i inovativni koncept i veoma smo srećni što imamo podršku Folkswagena na ovom uzbudljivom putovanju - kaže Epstein.

Duboki koreni u fudbalu

Folksvagen ima duboke korene, naročito u evropskom fudbalu. Počev od 2019. godine, Nemačka fudbalska asocijacija (DFB) će se pridružiti postojećim partnerstvima sa nacionalnim fudbalskim asocijacijama Francuske (FFF) i Švajcarske (AFS/SFV) u vožnji Folksvagen brenda.

Jačanje posvećenosti fudbalu je osmišljeno tako da podrži strategiju kompanije u budućnosti.

-Fudbal i Folksvagen su idealan spoj. Fudbal se igra u skoro svakoj zemlji i uključuje sve, kao i naša kola. Zato nam sport nudi savršenu mogućnost da predstavimo našu novu orijentaciju. Fudbalskim žargonom, Folksvagen će igrati napadačku igru tokom godina koje dolaze. Naposletku, mi izvodimo najveću ofanzivu u istoriji naše kompanije u pogledu modela, kao i e-mobilnosti - rekao je Herbert Diess.

Veliki paket prava za Folksvagen

Angažovanje Folksvagena doseže i do drugih vrhunskih fudbalskih takmičenja, kao i do UEFA EURO 2020. Ovo partnerstvo sa UEFA takođe obuhvata UEFA EURO za žene, UEFA prvenstvo do 21 godine, Futsal EURO i završni turnir novooformljene UEFA Lige nacija koja će debitovati 2019. godine. Folksvagen će takođe imati pravo na korišćenje raznih prava u vezi sa onima koji se kvalifikuju za UEFA EURO 2020. Kao UEFA-in ,,zvanični Mobility partner UEFA nacionalnog fudbalskog tima", Folksvagen će uživati u velikom paketu prava, uključujući prava reklamiranja i promocije, digitalna prava, karte za fudbalske utakmice i opcije uživanja u gostoprimstvu. Biće odigrano ukupno oko 500 utakmica tokom perioda trajanja ovog ugovora.

Jürgen Stackmann, član Borda brenda Folksvagen za prodaju je rekao da kreću u novom pravcu sa sponzorstvom UEFA nacionalnog fudbalskog tima, što se dobro uklapa sa početkom prodaje I.D.

- Da bi obeležio lansiranja naše nove generacije visokoinovativnih električnih vozila, Folksvagen brend po prvi put gradi međunarodnu komunikacijsku platformu u fudbalu, koja će stvoriti pozitivni interes ne samo širom Evrope, već i dalje. Izuzetno smo uzbuđeni zbog toga! UEFA EURO 2020 naročito donosi velike mogućnosti za Folksvagen.

Kompanija Porsche SCG i Volkswagen kroz novo partnerstvo sa UEFA sa jedne strane dobija jos veću motivaciju za nastavak podrške vrhunskih sportista, a sa druge snažnu podršku u promovisanju e-Mobilnosti i elektičnih vozila.

Komentari(0)

sortiraj