Novčani podsticaj zbog varanja na eko-testovima

Nemački proizvođač automobila Folksvagen pokušava da na sve načine vrati poverenje vozača ovog brenda zbog varanja svojih kupaca širom sveta
Nemački proizvođač automobila Folksvagen i brendovi u njegovom sastavu uvešće gotovinske podsticaje za kupovinu po sistemu stari dizelaš za novi automobil, u okviru nastojanja da smanji emisiju štetnih gasova nakon skandala vezanog za varanje na eko-testovima! Foklsvagen je naveo da će kupcima ponuditi popust na kupovinu automobila koji zadovoljavaju najnoviji standard emisije Euro 6, a popust će biti u rasponu od 2.000 na kompaktne automobile do 10.000 evra na SUV Tuareg.

Iz Folksvagena najavljuju i dodatni popust od 1.000 do 2.380 evra za one koji kupuju ekološki prihvatljivija hibridna, električna i vozila s pogonom na prirodni gas. Ovaj proizvođač priznaje svoj deo odgovornosti za klimu i za mobilnost koja ne narušava zdravlje na nemačkim ulicama, navodi se u saopštenju kompanije. Potez najvećeg svetskog proizvođača automobila je prvi takav korak od prošlonedeljnog samita predstavnika vlade i čelnika automobilske industrije koji je održan povodom visokog nivoa emisije azotnih oksida iz dizel motora.

Nakon takozvanog "dizel samita", VW, BMV, Dajmler i Opel su obećali da će smanjiti emisije besplatnom popravkom softvera u novim vozilima i šemom novčanih podsticaja za kupovinu novih vozila putem zamene za one starije od 10 godina. Gotovinski podsticaju će važiti do kraja 2017. godine. Kompanija Folksvagen razmišlja o širenju ovog programa i van Nemačke, kako bi pokrili celu Evropu. Folksvagenove kompanije Audi, Porše, Škoda, Seat i podružnice komercijalnih vozila predstavile su danas sopstvene verzije ovog programa, pri čemu će Porše tu šemu odmah primeniti na celu Evropu.

Komentari(0)

sortiraj