Fish Fest od četvrtka do nedelje kod Kule Nebojša

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija Fish Fest održaće se od 5. do 8. septembra na platou kod Kule Nebojša

    foto: Fish Fest
    Podeli


Pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe i mediteranskih specijaliteta organizovaće Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije. Svoje proizvode će izložiti proizvođači vina, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, a kuvari restorana Vodenica će pripremati riblju čorbu u kazanima od 100 litara.

Prvi dan festivala je najavljen kao „dan sarajevske kuhinje”, pa će u četvrtak, 5. septembra, kuvari iz Sarajeva pred publikom pripremati sarajevske pite, burek i ćevape. Petak je „dan mediteranskih specijaliteta”, dok će se u subotu održati takmičenje mladih kuvara, a u nedelju takmičenje profesionalaca u kuvanju riblje čorbe.

Svakog dana, u večernjim časovima, posetioce očekuje bogat muzički program, kada će uživati u koncertima Nikole Grbića, grupa Apsolutno romantično, Ođila, Rok lavirint i Tinitus benda. Ulaz tokom trajanja cele manifestacije je besplatan.

Komentari(0)

sortiraj