Fiat - Posebno izdanje modela 500 Dolcevita

Sjajni model 500 Dolcevita oživljava raspoloženje iz legendarne prošlosti, prvo posebno izdanje iz nove porodice može da se pohvali belom sportskom bojom spoljašnjosti i Dolcevita značkom

    foto: FCA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
U skladu sa tradicijom, Fiat je proslavio godišnjicu modela 500, autentičnog italijanskog remek-dela koje je bilo deo procesa motorizacije Evrope pedesetih i koje nastavlja da oduševljava sa rekordnim brojevima danas. Fascinantni model 500 Dolcevita imao debi u okviru proslave italijanskog Brenda prošlog meseca.

Prva posebna verzija nove kolekcije otelotvoruje vrednosti italijanskog glamura i životnog stila koji je tih godina započeo i koji obuhvata modu, dizajn, umetnost i estetiku svakodnevnog života, ukus, maštu i uživanje. Ovo su sastojci identiteta i šarma Italije, a model 500 je jedan od njenih najpoznatijih simbola na svetu. Godišnjica je još više uzbudljiva jer je padala na 120. godišnjicu brenda Fiat, što je obeležje kojim samo nekoliko proizvođača na svetu može da se pohvali.

Prefinjena elegancija i remek-delo u pokretu

Novo posebno izdanje 500 Dolcevita je posvećeno zahtevnim korisnicima koji traže ekskluzivnost i eleganciju. Iste vrednosti su u osnovi autentičnog italijanskog stila koji je u kolektivnom sećanju očuvan u Dolce Vita godinama. Kao što pristaje bezvremenoj divi, novi automobil nosi ekskluzivnu Gelato White boju, koju ulepšavaju crvene i bele linije po celoj silueti. Eleganciju naglašava Dolcevita značka od hroma u kurzivu na zadnjem delu, koja savršeno dopunjuje hromirane elemente na haubi, poklopce retrovizora i bočne ukrase sa natpisom 500. Izgled upotpunjuju elegantne bele alu felne od 16 inči sa dijamantskom završnicom, i Skydome stakleni krov u hečbek verziji.

Kabriolet verzija 500 Dolcevita zaslužuje posebnu pažnju. Po prvi put u istoriji modela, opremljen je horizontalnim belo-plavim krovom sa izvezenim logoom 500, inspirisan ležaljkama na palubi i suncobranima na plaži koji su se mogli naći na italijanskoj rivijeri šezdesetih. Ovi potezi četkice, koji podsećaju na beli pesak i plavo more, stvoreni su proizvodnim procesom u kome se koriste razboji kojima se u isto vreme pletu plave i bele niti kako bi se postigao efekat teksas materijala, sa crvenom tkaninom za logo 500, koji predstavlja ekskluzivni potpis ove posebne verzije.

Deseti rođendan kabrioleta 500

Ove godine se takođe slavi deseti rođendan kabrioleta 500, kojim je izražen slobodan i emocionalan pristup vožnji. Od svoje pojave 2009. godine, neodoljivi 500C predstavlja omaž kabrioletu iz 1957. godine ali takođe sadrži i najmodernija rešenja, posebno, inovativni meki krov od tkanine, koji predstavlja pravi prozor sa pogledom ka nebu. Ista prefinjena elegancija sa osvrtom na svet brodova i plovidbe karakteriše enterijere modela 500 Dolcevita, sa drvenom tablom za instrumente i ukrasima u kontrastu.

Kako bi se obezbedila stabilnost, fleksibilnost i savršena otpornost tokom vremena, drvo se nanosi na ultra-laku osnovu od ugljenika procesom koji spaja umeća poliranja, bojenja, ukrašavanja i kontrole kvaliteta, kao i industrijske procese, kao što su utiskanje, mlenje i sklapanje. Drvo, najprirodniji materijal, spaja se sa vrhunskom tehnologjiom i kao rezultat stvara apsolutnu izvrsnost. Predeo za suvozača savršeno odgovara eksterijeru, i sada je još ekskluzivniji zahvaljujući Frau kožnim sedištima boje slonovače sa izvezenom značkom 500, crvenim cevima i centralnim delom inspirisanim prućem. Boja slonovače pojavljuje se i na ivicama tepiha. Dostupne su dve konfiguracije, hečbek i kabriolet, a ponuda motora za 500 Dolcevita obuhvata 1,2-litarski motor od 69 KS uparen sa Dualogic automatskim ili ručnim prenosom.

Uzbuđenje šezdesetih vraća u snove

Novo posebno izdanje 500 Dolcevita je poziv da ponovo proživite raspoloženje šezdesetih, kada je Rim bio glavni grad međunarodnog džetseta, dom šik noćnih klubova i luksuznih hotela koji su privlačili glumce i pisce, dok su se političari i važne ličnosti sastajali za stolovima trendi kafića. Njihove priče su ispričali fotoreporteri Via Veneto, paparaci, koji su postali svedoci ludih noći u Rimu, spremni da slikaju i prodaju priče i skandale tabloidima.

Jedna od najpoznatijih slika iz tog perioda je slavna scena Marčela Mastroijanija i Anite Ekberg u fontani Trevi, iz filma La dolce vita (1960.) Federika Felinija. To su bile nezaboravne godine ere Dolce Vita tokom koje se Italija ponovo pokrenula sa novim momentumom i entuzijazmom, često u modelu 500, automobilu napravljenom da omoguću pristupačan odgovor na rastuću potrebu za kretanjem i slobodom.

Isti duh bio je zastupljen i u najpoznatijim odmaralištima širom Evrope, kap što su Cote d'Azur, Forte dei Marmi, Portofino i Capri. Nije bilo neuobičajeno da se zvezde tog vremena vide u modelu Jolly 500 iz 1958, poznatom i kao Spiaggina, koji je predstavljao prvu specijalnu verziju klasičnog modela 500, koja je osvežena prošlog leta sa specijalnim modelom 500 Spiaggina '58 special edition. Radost i sofisticiranost šezdesetih su se vratili sa modelom 500 Dolcevita, koji ponovo istražuje svet mode i plovidbe, u obliku modela 500 Riva (2016.), nazvanim najmanjom jahtom na svetu, i 500 Anniversario (2017.), omažu 60. godišnjici modela. Nije slučajno da su mnogi proizvodi kreativnosti italijanske industrije tih godina, kao što su 500 i Vespa, postali važan deo kolektivnog sećanja i predstavljaju izvor inspiracije do danas. Oni su bezvremena remek-dela, a Fiat 500 je jedno od njih.

Još veća kolekcija za nove rekorde

Novi model 500 Dolcevita proširiće kolekciju od više od 30 specijalnih vozila proizvedenih tokom poslednjih 12 godina. U pitanju su jedinstvena vozila koja su nastala iz saradnje Fiat Style Centre-a sa legendardnim brendovima iz sveta mode, luksuznih jahti, tehnologije i kulturnog nasleđa, a to su samo od nekih neobičnih oblasti u koje je zašao ovaj gradski automobil. Ponosan na svoj poziv trendsetera, Fiat 500 je nedavno napravio još jedan veliki korak ka uvođenju važnih novina - dve nove vrhunske verzije Star i Rockstar.

Ukratko, sve je spremno da se konsoliduje uspeh modela koji je prošle godine, u svojoj 11. godini postojanja, imao najbolje rezultate na godišnjem nivou, sa skoro 194.000 novih registracija (ukupno za Fiat 500 i Abarth 595). Ono što je još važnije je da je sada najprodavaniji model FCA grupe već dve godine, kao i lider u segmentu gradskih automobila u Evropi. Fiat 500 je takođe stvorio čitavu porodicu automobila s njegovim imenom, u kojoj su 500, 500X i 500L, koji su dostigli rezultat od tri miliona prodatih jedinica u Evropi.

Komentari(0)

sortiraj