Fiat 124 Spider – Vrhunski izgled italijanskog kabrioleta

Fiat 124 Spider je pravi dragulj među kabrioletima! Donosi nešto sasvim novo kada su u pitanju automobili bez krova

Novi Fiat 124 Spider oživljava proslavljeno ime modela, prenoseći klasični italijanski stil i performanse na novu generaciju. Odajući počast originalnom modelu 124 Spider skoro 50 godina nakon njegovog predstavljanja, pruža vrhunsko iskustvo italijanskog roudstera i uzbudljivu vožnju, tehnologiju i bezbednost u kombinaciji sa italijanskim dizajnom. Dostupan je uz dokazani 1,4-litarski MultiAir Turbo motor sa četiri cilindra, što je prva primena ovog motora u vozilu sa pogonom na zadnjoj osovini. Agregat proizvodi 140 konjskih snaga i 240 Nm obrtnog momenta, a dolazi sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa.

Do stotke za 7,5 sekundi

Vešanje ovog čuvenog italijanskog modela koristi konstrukciju sa duplom viljuškom napred, i multilink konstrukciju nazad, i posebno je podešeno za veću stabilnost pri kočenju i skretanju. Upravljanje je lako i ima dobar odziv, zahvaljujući servo sistemu (dvostruki zupčanik). MultiAir sistem istovremeno omogućava visoke performanse duž celog opsega brzina i malu potrošnju goriva, pri malom ili srednjem opterećenju. Kako navodi italijanski proizvođač, veoma pouzdani agregat, 1,4-litarski MultiAir turbo motor, u sprezi sa šestostepenim manuelnim prenosom, omogućava uzbudljive performanse duž celog opsega brzine motora. Njegove performanse su više nego odlične, uključujući najveću brzinu od 215 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za 7,5 sekundi.
Preuzeo lepotu svog prethodnika

Dizajneri u Fiat Centro Stile kreirali su automobil koji sadrži novu perspektivu, klasičnu lepotu svog prethodnika ne odstupajući od svoje suštine. Prednji deo vozila je upečatljiv, ali ne agresivan, sa dvema malim izbočinama na haubi, koje nagoveštavaju snagu motora. Bočne proporcije odgovaraju pravom sportskom automobilu, upućujući na mehaničku arhitekturu koja podrazumeva uzdužan položaj motora i pogon na zadnje točkove, kao i uvučen putnički odeljak. Upravljanje je lako, brzog odziva i sa električnim sistemom podrške.
Podešenje upravljanja i vešanja, lak ram, balansirana raspodela težine i motor sa turbo-punjenjem kombinuju se radi postizanja dinamičnog iskustva vožnje. Poboljšanja u vezi sa bukom, vibracijama i gruboćom (NVH), uključujući akustični i izolacioni tretman vetrobrana, takođe doprinose skladnoj, tihoj vožnji.
Meki krov modela Fiat 124 Spider, omogućava uživanje u strujanju vazduha, lak je za upravljanje i iziskuje minimalnu snagu.

Odličan paket opreme

Raspoloživi paketi opreme su “124 Spider” i “Lusso”. Standardna oprema obuhvata četiri vazdušna jastuka, manuelno upravljanje klimom, MP3 radio uređaj sa USB portom i četiri zvučnika, upravljač presvučen kožom, kontrolu putovanja, 16-inčne alu-felne, start taster i funkciju Keyless Go (startovanje bez ključa). Paket opreme Lusso uključuje mnoge kvalitetne detalje, poput 17-inčnih alu-felni, kožnih sedišta, niže postavljene instrument table i mernih instrumenata sa prošivenim detaljima, Premium Silver zaštitne lukove i prednji stub, hromiranu, duplu izduvnu cev, svetla za maglu i sistem za automatsku kontrolu klime.

Info-zabavni sistem koji je u ponudi kao opcija za oba paketa opreme, uključuje 7-inčni displej osetljiv na dodir, AM/FM radio uređaj, HD Radio, MP3 plejer, dva USB porta, aux-in priključak, šest zvučnika, multimedijalno upravljanje, Bluetooth povezivost, zadnju kameru i 3D navigacioni sistem. Funkcija prepoznavanja glasa, koja je standardan deo sistema, omogućava vozaču da koristi mobilni telefon, muzičke sadržaje i navigacioni sistem ne koristeći ruke, kako bi zadržao pogled na putu. Funkcija glasovno-tekstualnog odgovora omogućava vozačima sa kompatibilnim mobilnim telefonima da odgovaraju na tekstualne poruke, koristeći unapred definisane odgovore. Druge raspoložive opcije uključuju navigaciju.

U cilju obeležavanja i proslave 50 godina od izbacivanja na tržište modela 124 Spider, koji je premijerno predstavljen u Torinu 1966. godine proizvedena je ograničena serija vozila sa ekskluzivnim paketom Anniversary, koji predstavlja standardan deo opreme sa paketima kreiranim za prilagođavanje drugih verzija.

Konkretno, ovaj paket, obuhvata paket Visibility, koji uključuje prilagodljive LED farove sa senzorima za svetlost i kišu, Radio paket sa DAB radiom, 7-inčni displej osetljiv na dodir, Wi-Fi i Bluetooth vezu i upravljanje multimedijom, Bose paket sa devet zvučnika, od kojih četiri integrisana u naslone za glavu i Premium paket sa otvaranjem bez ključa, zadnju kameru za parkiranje i 3D navigacioni sistem. Uz to idu i Premium Silver bočni retrovizori, karakteristična "Anniversary" pločica i 124 Spider logo na rešetki hladnjaka. Ova ograničena serija je postigla veliki uspeh, u toj meri da su sva vozila kupljena u roku od nekoliko nedelja nakon početka prijema narudžbina.

Komentari(0)

sortiraj