Festival tanga na Beogradskom sajmu

Deseti internacionalni festival argentinskog tanga, Beogradski tango susret, biće održan u hali 3 Beogradskog sajma od 1. do 6. maja

    foto: Belgrade tango
    Podeli
Radi se o jednom od najvećih evropskih tango festivala, tokom kojeg, šest noći i dana, najbolji tango umetnici današnjice i blizu 1000 tangerosa iz 50 zemalja pleše na istom podijumu. Učesnici imaju priliku da i danju i noću uživaju na velikim igrankama, milongama, a šlag na torti su plesne radionice, koje vode najpoznatiji argentinski, i ne samo argentinski plesni parovi - Carlitos Espinoza i Noelia Hurtado, Jonathan Saavedra i Clarisa Aragon, Fausto Carpino i Stephanie Fesneau, Ivan Terrazas i Sara Grdan, Sercan Yigit i Zeynep Aktar, Boris Maidanik i Maria Ines Bogado i mnogi drugi vrhunski profesionalci.

Na otvaranju festivala sviraće jedan od najpoznatijih tango orkestara, čuveni ruski kvartet Solo tango (zvanični orkestar nekih od najvećih međunarodnih tango festivala), a na zatvaranju domaći orkestar Tanguango (nastao okupljanjem mladih akademskih umetnica, jedan od najfinijih začina u bogatom ukusu beogradskog tango života). U vrhunskom DJ-timu biće Mauro Berardi, Konrad Krynski, Dark-Oh, Semeon Kukormin, Francesco Cieschi, Ramo i Gogo, Andres Molina i Pepe.

Posetioci će moći da uživaju i u enterijeru posebno uređenom za ovaj događaj, kao i u izložbi poznatih brendova iz sveta tango mode. Festival je značajan i za kulturno-turističku ponudu Beograda, jer već desetu godinu privlači ne samo domaće ljubitelja plesa, nego i veliki broj inostranih gostiju.

Organizator „Beogradskog tango susreta“ je Tango Natural, najveća tango organizacija u Evropi. Njena misija su plesna edukacija svih generacija, raznovrsni projekti i organizacija velikih plesnih, kulturnih i rekreativnih događaja, promocija i širenje kulture argentinskog tanga kao kulture zdravog i kreativnog odnosa prema životu.

Komentari(0)

sortiraj