FCA Professional - Električni Dutaco uskoro u Srbiji, a 500L N1 i dalje u punom pogonu

Fiat Professional je porodica širom sveta prepoznata kao pouzdan partner u poslovnom sektoru. U Srbiji, Fiat Professional je lider u segmentu lakih komercijalnih vozila

    foto: FCA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Od iduće godine Fiat će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko mreže FCA u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati model Fiat 500L kao dostavno vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a. Ovaj dobro poznati model u Srbiji dugačak je 4,42 metara, u visinu se proteže na 1,65, širok je 1,78, a međuosovinsko rastojanje je 2,61 metar. Nosivost kod člana Fiat Professional porodice 500L Van iznosi 580 kilograma. Kada se zadnja klupa obori, ovaj „vorkerski“ četvorotočkaš u tovarnom prostoru ima 1.500 litara.

Najbolji potez

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada automobile Fiat 500L u dostavno vozilo. On ima i prednje i zadnje sedište i registrovan je za četiri osobe. Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u FCA Profesional.

Igor Ševo

-Dalje nastavljamo sa modelom 500L Cross N1, i to ne menjajući cenu od 10.990 evra - rekao je Igor Ševo iz FCA Kragujevac i dodaje: - Najveća novost je da ćemo putem naše ditributivne mreže među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi Ducato koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci. Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kilovata. Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinoim sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem naredne godine.


Ducato Electric

Tokom događaja, održanom tokom leta ove godine, posvećenog novom modelu Ducato MY2020, koji predstavlja evoluciju najprodavanijeg modela koji je ispunjavao čitav spektar poslovnih potreba čitavih 38 godina, brend Fiat Professional je omogućio svetu prvi pogled na model Ducato Electric, potpuno električnu BEV (baterijsko električno vozilo) verziju ovog vozila, koja će se naći u prodaji tokom 2020. Godine.

Ducato Electric je zamišljen i razvijen na osnovu posebne detaljne studije koja se bavila time kako kupci zapravo koriste svoja vozila, uključujući godinu prikupljanja podataka, koji su potvrdili da više od 25% tržišta već ima „BEV stav“ po pitanju upotrebe, maršuta, dinamike i performansi i stoga spremno dočekuje promenu u domenu mobilnosti.

Pored toga što nudi ceo asortiman verzija, Ducato Electric će takođe imati modularne opcije veličine baterije, sa autonomijama od 220 do 360 kilometara (NEDC ciklus) i različitim konfiguracijama za punjenje. U kombinaciji sa impresivnim performansama - brzina ograničena na 100 km/h kako bi se optimizovala potrošnja energije, maksimalna snaga od 90 kW i maksimalni obrtni momenat od 280 Nm.
Pored toga, novi električni motor ne oslabljuje najjaču osobinu modela Ducato - najbolju zapreminu prtljaga u klasi, od 10 do 17m3, i vučnu snagu do 1.950 kilograma, što je takođe najbolje u kategoriji.

Tehnološko nasleđe i iskustvo

Sve u svemu, Fiat Professional je efikasno iskoristio svoje tehnološko nasleđe i iskustvo kako bi razvio električnu verziju svog najprodavanijeg modela, koji zadovoljava potrebe svih profesionalnih korisnika i pruža inovativnost, performanse i fleksibilnost, u skladu sa Ducato motoom „više tehnologije, više efikasnosti, više vrednosti“, kako bi se korisnicima ponudila verzija sa „nula emisije“ najefikasnijeg i najprilagodljivijeg kombija na tržištu.

Komentari(0)

sortiraj