Duplo više turista iz Bugarske u Beogradu ove godine

Ove godine Beograd je posetilo duplo više turista iz Bugarske u odnosu na prošlu godinu

    foto: Shuterstock
    Podeli
Oni su ostvarili i duplo više noćenja, a ovaj rekord će biti premašen sudeći prema interesovanju bugarskih turističkih agencija za srpsku prestonicu na upravo završenoj promociji Turističke organizacije Beograda u Sofiji, saopšteno je iz TOB-a. Kako se navodi, izuzetno veliko interesovanje za novogodišnje praznike u Beogradu vlada među turistima iz Bugarske, pa je fokus promocije Turističke organizacije Beograda bio upravo na „Beogradskoj zimi” koja počinje 8. decembra i završava 8. januara, dočeku ispred Skupštine Srbije i vatrometu sa Kule Beograd.

-Raduje nas veliko interesovanje bugarslih turoperatora za novogodišnje praznike u Beogradu, a tome je dosta doprinela i izgradnja autoputa koji povezuje Beograd i Sofiju, pa se između naša dva grada stiže za četiri časa. Verujem da će bugarski turisti i ove godine biti među najbrojnijima i da ćemo oboriti rekord - rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda.

Promociji Beograda u Sofiji pridružile su se i turističke organizacije Niša, Sokobanje i Dimitrovgrada, kao i brojni hoteli i spa centri iz Srbije. U prvih devet meseci Beograd je posetilo 29.342 turista iz Bugarske, što je za 48 odsto više nego lane. Bugarski turisti su ostvarili 49.815 noćenja u prvih devet meseci ove godine, što je duplo više nego 2022. godine.

Komentari(0)

sortiraj