Drumski saobraćaj od početka godine znatno smanjen

Kao jedan od razloga za bolju statistiku u saobraćajnoj policiji navode i manji broj vozila na ulicama. Tranzitni saobraćaj opao je za 65 odsto, a za 30 domaći

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Nove mere kriznog štaba odrazile su se i na saobraćaj. Ograničenje i zabrana radova noćnih klubova olakšali su rad saobraćajnoj policiji, pa je sada u centru pažnje dnevna kontrola, kažu u MUP-u gde se najčešće kontoliše brzina i upotreba sigurnosnih pojaseva. Osam odsto je manje poginulih za 10 meseci ove godine, a skoro 30 odsto manje povređeno, kažu u MUP-u. Ipak, ističu, stare navike vozači ne menjaju.

-Zaista je slika kada je u pitanju bezbednost saobraćaja kod nas iz godinu u godinu bolja, ali je značajan broj onih koji ne poštuju saobraćajne propise, u prvom redu to se odnosi na prekoračenje brzine, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, nepropisne upotrebe mobilnog telefona od strane vozača tako da su to prekršaji koji će biti u fokusu saobraćajne policije tako će biti i u nardenom periodu - kaže Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Meteorolozi najavljuju i prve snezne padavine, a to znači da se na točkove moraju montirati i zimske gume. Ima ih dovoljno i njihove cene su pristupačne, pa se ne preporučuje kupovina polovnih ili takozvanih guma za sve sezone, jer zimskih guma ima, jeftine su i domaće i dobrog su kvavlteta.

Najviše je izgubio drumski saobrćaj koji je od početka godine opao za 50 odsto. Parkirani su kamioni, autobusi za turistička putovanja, a šofera kojih je prošle godine bilo deficit sada su suficit, jer su susedne zemlje zbog korone mnoge koji su imali samo privremene papire vratili u zemlju.

(RTS)

Komentari(0)

sortiraj