Doček Nove godine - Pravi muzički spektakl u Beogradu

Na manifestaciji Zaokruži Beograd, za doček Nove godine, na platou ispred Doma Narodne skupštine, gostovaće muzičari Saša Kovačević, Haris Džinović, Bajaga i instruktori, kao i Dejan Petrović

    foto: Beoinfo
    Podeli
U Beogradu se sprema pravi muzički spektakl kada je u pitanju doček 2019. godine! Zamenik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora manifestacije „Beogradska zima” Goran Vesić predstavio je program manifestacije koja, pod sloganom „Zaokruži Beograd”, traje od 1. decembra do 31. januara 2019. godine.

On je istakao da će za doček Nove godine ispred Narodne skupštine nastupiti Bajaga i instruktori, Haris Džinović, Saša Kovačević i Dejan Petrović, dok će 30. decembra nastupiti sastavi Rudimental, SARS i britanski sastav Stereo MC s.
Koncert klasične muzike

Novina je, prema njegovim rečima, organizovan nastup 1. januara kada će se od 14 sati predstaviti Saša Sedlar u okviru koncerta klasične muzike, a uveče se očekuju nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples.

Takođe, u okviru manifestaciije „Beogradska zima” očekuju se nastupi Nevernih beba, Lene Kovačević i drugih izvođača, naveo je Vesić u Starom dvoru.
-Za ova dva meseca našim građanima i gostima koji dolaze u prestonicu zaista nudimo dobar sadržaj, odabir umetnika i muzike za svačiji ukus. Posebno sam ponosan što će veći deo programa u ta dva meseca biti namenjen deci, kao što je „Trg bajki” ispred Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, takođe „Trg otvorenog srca” i „Božićno seoce” ispred Hrama Svetog Save, kao i tradicionalno bogat sadržaj na Trgu Nikole Pašića - naveo je zamenik gradonačelnika.
Turizam najbrže rastuća grana

On je podsetio da je turizam najbrže rastuća grana u glavnom gradu Srbije, a da „Beogradska zima” privlači veliki broj turista iz regiona, ali i celog sveta. Takođe, u ime Grada Beograda zahvalio je svim učesnicima u programu, v. d. gradskog sekretara za kulturu Ivanu Karlu i direktoru Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damiru Handanoviću na dobroj pripremi i izrazio očekivanje da će ovogodišnja manifestacija biti iskorak u odnosu na prethodne godine.

Momčilo Bajagić Bajaga je izrazio zadovoljstvo što će „Bajaga i instruktori” 35 godina rada dočekati kod kuće i biti deo novogodišnjeg programa ispred Narodne skupštine u Beogradu. Takođe je obećao dobru svirku i pozvao građane da dođu i uživaju.

Haris Džinović je dodao da mu je neobično drago što će biti učesnik spektakla za doček Nove godine u Beogradu. On je podsetio da su retki gradovi u svetu u kojima se organizuju ovakvi dočeci, što i dovodi sve veći broj turista u srpsku prestonicu.

Klizalište i sankalište

Organizatori su najavili početak rada klizališta na 1.200 kvadratnih metara, koje će biti upotpunjeno sankalištem 15. decembra, kada će nastupiti sastav Neverne bebe, kao i tradicionalne koncerte klasične muzike u Sava centru.

Komentari(0)

sortiraj