Do 19. avgusta završetak decenijskih projekata na Zlatiboru

Lepa vest stiže sa Zlatibora! Na našoj planinskoj lepotici infrastrukturni projekti koje je opština Čajetina najavljivala u protekloj deceniji, polako se privode kraju kako je i planirano

    foto: Nenad Radenković
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
-Gotovo svi infrastrukturni projekti koje je opština Čajetina najavljivala u protekloj deceniji, polako se privode kraju kako je i planirano. Tako da će do 19. avgusta najveći deo tih investicija biti završen, uključujući i Gold gondolu koja će biti puštena u probni rad, kao istorijski projekat ne samo za malo mesto kao što je opština Čajetina, već i za celu Srbiju. Zbog čega smo posebno srećni i zadovoljni zato što zlatiborsku gondolu čekamo pet, a najavljujemo je već deset godina - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, tokom obilaska radova u užem centru Zlatibora, gde se trenutno rekonstruiše i Kraljev trg.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Opština Čajetina gradi i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je od izuzetnog značaja za zaštitu životne sredine na Zlatiboru. Zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane virusom korona ti radovi će malo kasniti, pa će Postrojenje biti otvoreno početkom septembra, pojašnjava Stamatović, ističući da će Postrojenje biti dar narodu koji ga je u najvećoj meri i finansirao.

Rekonstrukcija Kraljevog trga

Osim pomenutog Postrojenja, na Zlatiboru je u završnoh fazi i rekonstrukcija Kraljevog trga, jezera, zamenjene su podzemne instalacije, urađena je obnova kišnog i fekalnog kolektora, a za sve ove investicije sredstva je obezbedila lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta. Zlatibor će nakon svih ovih rekonstrukcija biti mnogo svaremeniji i zanimljiviji. Čitav centar će oživeti zahvaljujući atraktivnim sadržajima, modernim predstavama na jezeru. Iz vode, na vodi, biće postavljeni svetlosni efekti, fontana na jezeru, prskalice, urediće se zelene površine, prenosi sajt Opštine Čajetina.

Namenski napravljeni objekti

-Na Trgu više neće biti privremenih lokacija. Opština Čajetina je za pet meseci obezbedila novih 100 radnih mesta koja se odnose na prodaju suvenira i tradiconalnih proizvoda u okviru namenski napravljenih objekata. Tako da će svi ti vlasnici sada imati svoje porodične biznise, neće zavisiti od bilo koga drugog, dok je dužnost i obaveza naše lokalne samouprave da privuče i dovede turiste koji će kupovati njihove proizvode - zaključuje Stamatović.

Komentari(0)

sortiraj