Defile mažoretkinja u Novom Sadu

U Novom Sadu, od početka pešačke zone u Modene ulici preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, održaće se defile mažoretkinja u cilju promocije 50. praznika mimoze

    foto: TOGNS
    Podeli


Defile će se održati danas sa početkom u 18 časova. Ove godine, slavi se jubilej najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori, odnosno 50. praznik mimoze. U čast jubileju, festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta 2019. godine. Praznik mimoze je jedan od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega će se festival promovisati u Beču, Kranju, Novom Mestu, Banja Luci, Bijeljini, Višegradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Beogradu…

Zdravko Čolić na otvaranju
Svečano otvaranje 50. praznika mimoze će se održati 1. februara, na kojem će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić.
Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovano je čak četiri maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku - Dečiji maskenbal i Dečija cvetna povorka.
Obeležava se i dan žena

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta meseca, obeležiće se Dan žena programom Ljubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.
Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.
U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz Kine, Poljske, Italije, Srbije, Nemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sportskih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Komentari(0)

sortiraj