Dečaci iz Srbije pokorili Italiju

Svakodnevni naporni rad donosi velike rezultate! Sjajna igra na fudbalskom terenu, odlično vođene generacije FC Atacantea, rezultiralo je osvajanjem 1. mesta dečaka 2009. godišta u Italiji

    foto: Nebojša Martinović
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Serdriano World Cup 2019 upravo je završen u Italiji, u Milanu. Srbiju su predstavljali dečaci 2010., 2009. i 2007. godišta FC Atacante iz Beograda koje je predvodio stručni štab u sastavu Mihailo Jovanović Piksi, glavni trener i predsednik kluba, Slobodan Rakić, pomoćni trener i Aleksandar Nikolić, tehniko.

Klubovi iz Italije, Francuske, Španije…

Na turniru pored dečaka iz Srbije učestvovali su klubovi iz Italije, Francuske, Španije, Švajcarske, Danske, Rumunije… Dečaci Atacantea predvođeni iskusnim Mihailom Jovanovićem Piksijem pokazali su itekako fudbalsko znanje i umeće! Nizale su se pobede, golovi, driblinzi golmaske bravura, a sa tribina se iz svog glasa roditelja i prijatelja kluba pevalo - Ima jedan tim.... Atacante, Srbija, Srbija.

Dečaci 2009. godišta najbolji u Italiji

Sjajna igra na terenu, odlično vođene generacije FC Atacantea rezultiralo je osvajanjem 1. mesta dečaka 2009. godišta, osvajanje 2. mesta dečaka 2010. godišta (poraz nakon penal završnice ) i generacija 2007. godišta koji su završili na 9. mestu od 16 ekipa. U ekipi Atacante u generaciji 2009. istakli su se Aleksa Stojanović, Andrija Trmčić, Aleksandar Kahriman, Đorđe Grujić, kapiten ekipe, kao i Konstantin Bogavac.

U generaciji 2010. istakli su se Andrej Arsenijević, kapiten ekipe, Željko Kurtović, Mateja Stojanović i Strahinja Vitakić. Najbolji u generaciji 2007. bili su Mihailo Radosavljević, Aleksa Vučković, Aleksandar Ljujić.

Uskoro sa Milanom, Juventusom, Romom…

Generacija dečaka 2009. godišta pored pehara i medalja dobili su i direktan plasman na pozivni Serdriano kup na kome će učestvovati najači evropski klubovi poput Juventusa, Milana, Lacia, Rome… Dečaci iz Srbije imaće uskoro priliku da se na zelenom tepihu nadmudruju sa naslednikom Kristijana Ronalda koji brani boje Juventusa u generaciji U10.

Komentari(0)

sortiraj