Damir Okanović - Puna groblja i bolnice zbog pijanih vozača

Prošlog vikenda otkriveno je 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a njih 25 bilo je u stanju potpune alkoholisanosti. I ovog vikenda biće pojačane kontole

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Ako vas saobraćajna policija ovog vikenda zaustavi, pre provere dokumenata očekuje vas alko-test. Ukoliko je pozitivan, sledi isključenje iz saobraćaja, a ako je visina izmerene količine više od tri promila, odmah i zatvor do 50 dana.

Nebojša Arsov

-Kazne za vožnju pod uticajem alkohola su velike. Međutim, mi i dalje imamo da u 180 nesreća svakog meseca vozači imaju više od jedan, dva promila. To je i dalje ogroman broj. Više od 60 vozača koji su izazvaki nesereću imalo je preko dva promila alkohola - ukazuje Nebojša Arsov i MUP-a.

Stručnjaci upozoravaju da je bolje i jeftinije da, ukoliko ste rešili da se opustite uz alkohol, posle toga uzmete taksi, jer posledice konzumiranja alkohola mogu biti pogubne.

Damir Okanović

-Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da mogu da voze bolje kada su pijani nego kada su trezni. To je velika zabluda. Osim velikih novčanih kazni, imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo - napominje Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

(RTS)

Komentari(0)

sortiraj