Celokupna novogodišnja rasveta biće postavljena do 10. decembra

Postavljenje novogodišnje rasvete počelo je 1. novembra, a za oko 40 dana, s obzirom na to da će se rasveta postavljati parcijalno, biće postavljena u čitavom gradu

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Najuži centar grada zasijaće već između 15. i 20. novembra, dok će svih deset gradskih opština imati novogodišnju rasvetu do 30. novembra, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink. Kako je rekao, najkasnije do 10. decembra novogodišnju rasvetu imaće i centri prigradskih opština.

-Ove godine odlučili smo da sa puštanjem novogodišnje rasvete ne počnemo ranije jer nemamo tako puno turista kao proteklih godina. Rasveta je važan deo novogodišnje atmosfere i jedan od razloga, pored svega ostalog što se dešava u Beogradu, zbog kojeg turisti dolaze u naš grad. Mislim da je, zbog situacije sa kovidom-19, primereno da se novogodišnja rasveta pusti mesec dana kasnije. Imaćemo novogodišnju atmosferu, a u celoj ovoj situaciji ipak se radujemo novoj godini - istakao je Vesić.

On je rekao da mesečni rad kompletne novogodišnje rasvete košta oko 600.000 dinara, odnosno oko pet hiljada evra.

-Prošle godine novogodišnja rasveta je svetlela tri meseca i račun je bio oko 15.000 evra. Reč je o LED rasveti koja je štedljiva, i to je zaista mali trošak u odnosu na efekat koji se dobije - precizirao je Vesić.

Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je rekao da će on zavisiti od epidemiološke situacije.

-Od toga kakve će mere biti na snazi zavisi da li će u gradu na tim programima moći da se okupi sto, petsto ili hiljadu ljudi. Nećemo ostaviti građane bez novogodišnjeg programa. Mi, inače, spremamo zanimljiv program pod nazivom „Razglednica iz Beograda” na nekoliko mesta u gradu. Ukoliko ne bude mogao da bude prisutan veći broj građana, program će biti emitovan na TV ili onlajn, tako da će svi moći da ga vide - istakao je Vesić i dodao da će taj program biti predstavljen Beograđanima.

Komentari(0)

sortiraj