Budućnost je sada - Festival energetske efikasnosti

Pod sloganom Budućnost je sada, Festival energetske efikasnosti održaće se u petak i subotu, 23. i 24. novembra, u Kulturnom centru Eko-dvorištance

    foto: BEOINFO
    Podeli
Festival koji će biti organizovan u prvom ekološkom kulturnom centru u regionu ima za cilj da podigne svest o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Na festivalu učestvuju fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole koje će predstaviti projekte iz navedenih oblasti. Svoje energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije, partneri projekta Eko-dvorištance, gde će posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi, kotao na pelet, toplotna pumpa i drugo. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

U subotu u 16 časova biće izvedena monodrama Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela, u izvođenju našeg poznatog dramskog umetnika Ljubivoja Tadića. Organizator festivala je Udruženje Probudimo svest i Open mind agency. Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula. Ulaz je slobodan.

Komentari(0)

sortiraj