BG Car Show i Motopassion - Počelo zagrevanje motora

Ovogodišnji sajam automobila DDOR BG Car Show i 14. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme Motopassion, održaće se na Beogradskom sajmu od 19. do 25. marta

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
Cilj ove prestižne regionalne manifestacije u sektoru auto i moto industrije jeste da predstavi aktuelne novitete, trendove, mogućnosti i perspektive ovih sveprisutnih privrednih grana i pratećih industrija na srpskom, ali i međunarodnom tržištu.

Ženeva, pa Beograd

U vezi sa ovim sajmom, jedna od intrigantnijih je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, nasleđujući i neka globalna privredna i koncepcijska pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih dilema.

Ovogodišnji DDOR BG Car Show biće održan u tržišnim okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje za proizvođače, distributere, sajamske posetioce i potencijalne kupce mogu da budu zanimljiv orijentir. Jer, tokom 2019. godine prodata su 34.202 nova putnička i laka komercijalna nova vozila, oko 11 odsto više nego 2018. godine, kada ih je prodato 30.731, a od tog broja najviše u aprilu, neposredno posle i zaslugom martovskog Sajma automobila - čak 4.258.

Škoda, Fiat, Renault...

Najviše putničkih vozila na srpskom tržištu prodala je Škoda (5345 vozila, bez vozila koja su kupili policija, vojska...), a slede Fiat (2.666) i Renault (1.709). U značajnom segmentu lakih komercijalnih vozila prvorangirani su Fiat (2.792), Dačia, (862) i Volkswagen (698). Uzgred, indikativno je da su u istom periodu prodata i 1.584 kamiona, oko 400 više nego 2018. godine.

Samo ilustracije radi, mesec dana pre kraja 2019. godine vozni park prodatih luksuznih i premium automobila sadržao je 929 Audi modela, 876 Mercedes, 735 BMW-a, 213 Lend Rovera, 104 Porsche modela, 127 Jaguara, 60 Alfa Romea, 17 Leksusa, devet Infiniti vozila, pet Bentlija, tri Marerati vozila i po jedan Lamborgini i Rols-rojs modela. U tom broju je i petnaestak automobila čija je cena znatno preko 300.000.

Bonus ispunili i mopedi i motocikli

Tokom 2019. prodato je i 1.212 mopeda, 1.112 motocikala i 198 teških četvorocikala, tako da je 2019. godina završena sa ukupno 38.308 prodatih novih motornih vozila svih kategorija. U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati reprezentativan broj auto i moto brendova, ali i onih u segmentu lakih privrednih vozila.

Najiščekivaniji, luksuzni brendovi i oni u premium segmentu ni ovog puta neće razočarati automobilsku javnost! Jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova je i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, pogotovo onih u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novim konceptima hibridnih i elektro pogona, i novim dostignućima sa bezbednosnog i ekološkog stanovišta.

Terenska vozila, kvadovi, garažno-servisne opreme...

Sajamska ponuda putničkih automobila i motocikala ne bi bila potpuna bez izuzetno obimnog segmenta terenskih vozila, kvadova, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće industrije, tuning opreme, ali i finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja... Posetioci će moći da uživaju i u Izboru za miss sajma, u pogodnostima porodičnog dana, izložbi i paradi oldtajmera, tuning i sportskih vozila, izložbama dizajnera vozila, i u brojnim drugim edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama ili nagradnim igrama, što će posetu sajmovima učiniti dodatno zabavnom, informativnom, poučnom i korisnom.

Najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije

Konačno, prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripremaju najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, kako bi za isti novac ponudili više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce. Izlagački prostor za automobile će standardno biti hale 1 i 4, a premium brendovi će biti predstavljeni u hali 3. U halama 1A, 2A, 2B i 3A će, kao i do sada, biti prateća automobilska industrija, a Sajam motocikala će se održati u hali 2 nivo C.

Komentari(0)

sortiraj