Besplatne radionice za najmlađe na pijaci Kalenić

JKP Gradske pijace u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost Naše ruke, po prvi put organizuju besplatne radionice za najmlađe sugrađane na pijaci Kalenić

    foto: GRADSKE PIJACE
    Podeli
Ova centralno-gradska pijaca koja se nalazi u srcu Vračara, 21. septembra biće rezervisana za tradicionalne zanate gde će svi zainteresovani mališani imati prilike da se upoznaju i oprabaju u radionicama kao što su opančarstvo, izrada mozaika, pecanje ručno izrađenih predmeta, kaligrafija, vez, grnčarstvo, a koje će voditi članovi asocijacije Naše ruke.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije, prirodne i kulturne baštine, kao i podizanje svesti građana o potrebi promocije stvaralačko-kreativnog potencijala Beograda i Srbije koji utiču na razvoj turizma. JKP Gradske pijace u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost Naše ruke, u narednom periodu planiraju organizaciju zanatskih radionica i na drugim beogradskim pijacama.

U subotu, 21. septembra pijaca Kalenić u periodu od 10 do 13 časova, biće pretvorena u Zabavište-zanatište. Tokom trajanja manifestacije sugrađani mogu nesmetano da obave kupovinu neophodnih namirnica za porodičan ručak, a za to vreme, mališani da nauče veštine starih zanata.

Komentari(0)

sortiraj